x

Inspirasjon

Kategorier:

Hva er forskjellen på BTA og P-rom?

Det finnes en del ord og forkortelser tilknyttet bolig. Vi gir en oversikt over noen av de mest brukte, som det kan være kjekt å vite hva betyr.

 

BTA

BTA står for bruttoareal. Det er boligens areal inkludert yttervegger.

 

BRA

BRA står for bruksareal, boligens innvendige areal. Her regnes arealet som er innenfor ytterveggene.

 

BYA

BYA står for bebygd areal og her medregnes alle bygninger og bygningsdeler som stikker mer enn 0,5 meter over bakken. Åpent overbygd areal inngår også her.

 

BOA

Erstattet med P-rom 1.1.08.

 

Primærrom (P-rom)

Oppholdsrom i boligen, som stue, soverom, bad, kjøkken og vaskerom er primærrom. Trapp mellom P-rom og trimrom, gjesteværelse/kontor etc. regnes også med.

 

Sekundærrom (S-rom)

Dette er uinnredede rom som boder, tekniske rom, garderobe, garasje og uinnredet kjeller/loft.

 

Energimerking

Energimerking er et miljøtiltak for å øke bevisstheten rundt energibruk i bolig. Målet er at flere boligeiere skal gjennomføre tiltak for å redusere energiforbruket. Energimerkingen består av karakterer fra A til G, der A er høyeste karakter. Eldre boliger har som regel lavere energimerking enn nyere boliger. Nye boliger får som regel karakteren C, mens lavenergiboliger får B og passivhus får A.

 

Festetomt

En festetomt er en tomt som er leid ut til en bruker av tomten. Det vil si at du som boligeier på festetomt eier boligen, men leier tomta. Grunneier av tomta kalles bortfester og den som leier fester. Som fester betaler man en årlig avgift for leie av tomt. Gjør deg kjent med festekontraktens innhold før du inngår avtale om å bygge eller kjøpe bolig på festet tomt.

 

Eierseksjon

Eierseksjon kan også bli kalt selveierleilighet og eiendomsleilighet. Det er betegnelse på en leilighet eller lokale der eieren har eksklusiv bruksrett av leiligheten/lokalet mens bygningen og fellesareal er i sameie mellom eierne.

 

Legalpant

Legalpant, lovbestemt pant, panterett som oppstår med hjemmel direkte i loven, uten at det behøves noen avtale mellom partene eller noen beslutning av offentlig myndighet. Kommunale avgifter som avfallsgebyr, feieavgifter og vann- og kloakkavgift er eksempler på legalpant.

Del
Se mer

12 ting du bør tenke på når du skal velge hus.

Et hjem skal romme et bredt spekter av aktiviteter; alt fra å sove, lage mat, leke og slappe av. Huset må derfor fungere godt på alle disse områdene. I tillegg må det være nok plass til alle eiendeler og utstyr som man har samlet sammen opp gjennom årene. Behovene endrer seg også med årene; og anvendelsen av rommene i boligen endres.

Her er noen tips: 
1. Hvordan ligger tomta i forhold til nord-sør? Sjekk hvor solen kommer på de ulike tidspunktene i løpet av dagen, og sørg for at boligen har vindusløsninger slik at dere får godt dagslys i oppholdsrommene. Tenk også på temperatur og inneklima i boligen; soverommene bør for eksempel ikke plasseres slik at de bader i sol absolutt hele dagen - det kan bli fryktelig varmt sommers tid. Solforholdene er dessuten avgjørende for hvor uteplassene bør ligge.

2. Sjekk vindforholdene på tomta. Har du ei tomt der det ofte blåser fra en retning, stiller det krav til uteplassen. Er området flatt og åpent og det blåser fra alle kanter, er det kanskje mest praktisk med et atriumshus.

3. Ta også hensyn til naboenes boliger når du velger hus og plassering av boligen. Unngå at naboens bolig skygger for egen uteplass store deler av dagen. Forsøk også i størst mulig grad å unngå innsyn fra nabohusene og fra gaten.

4. Har dere fantastisk utsikt fra tomta, bør dette selvfølgelig styre både plassering og planløsning.

5. Tomtas topografi er også en viktig faktor. Er tomta bratt, anbefaler vi et hus med sokkel. Andre hustyper blir ikke særlig pent, og dessuten kan det bli kostbart siden det vil kreve store mengder med fyllingsmasser.

6. Sjekk reguleringsbestemmelsene for tomta. De bestemmer blant annet størrelse (tomteutnyttelse), takvinkel og høyde på huset. Noen ganger gir de også føringer for stil eller uttrykk, for eksempel kan de sette begrensninger for materialvalg, farge og vindusløsninger. Dette gjelder spesielt i kulturlandskap.

7. Tenk grundig over hvordan dere lever i hverdagen. Hvilke rom bør prioriteres (størrelse), hvordan skal rommene ligge i forhold til hverandre (trafikk) og hva skal hvert enkelt rom brukes til (aktiviteter). Bruk litt tid på å sette opp en oversikt over absolutt alle rom og hvilke funksjoner de skal dekke. Og hvordan skal rommene plasseres? Skal soverommene være samlet i en del av boligen, hvordan skal barnas soverom ligge i forhold til foreldrenes? Er det mest praktisk med vaskerommet ved inngangspartiet eller ved soverommene? Hvor stor lagringsplass har vi behov for? Har noen i familien spesielle hobbyer som krever plass? Hva med gjesterom?

8. Liker dere åpne romløsninger eller trives dere best i rom som er adskilt til egne aktiviteter. Noen vil gjerne kunne lukke kjøkkendøren mens andre foretrekker en åpen løsning med spisebordet eller kjøkkenøya som en samlingsplass. Tenk også i denne sammenheng på hvordan dere ønsker at løsningene skal fungerer når dere har gjester på besøk.

9. Hvilken stil liker dere? Er det minimalistiske detaljer som gjelder eller trives dere best i et rikt og frodig hjem? Skal det være store vindusflater eller smårutete vinduer?

10. Se for dere at dere skal bli gamle i denne boligen. Hvordan kan boligen tilpasses ulike livsfaser?

11. Tenk gjennom vedlikeholdsbehov når dere velger materialer på overflater – både inne og utvendig. 

12. En utleiedel kan gi gode inntekter. En evt. hybel eller utleieleilighet bør enkelt kunne innlemmes i egen bolig ved behov. 

Ta gjerne kontakt med din lokale forhandler som har god kunnskap om byggeskikken i ditt lokale område. Eller du kan kontakte en av arkitektene våre dersom du trenger råd, de hjelper deg gjerne med husvalget.

Et annet tips er å samle lenker og bilder på nett av boliger, rom og detaljer som dere liker. Det kan være alt fra smarte løsninger og materialer til møbler og pyntegjenstander som inspirerer dere. Samle gjerne alt på din «Bruker» på norgeshus.no. På denne måten får både dere selv (og evt. arkitekten) et bedre bilde av hvilke omgivelser dere vil trives i.

Del
Se mer

Veggpryd

Vegger har et stort dekorativt potensial som kan utnyttes for å påvirke rommets proporsjoner, og er dessuten avgjørende for boligens helhetsinntrykk og stemning. Ta deg god tid i planleggingen - og ta hensyn til hvilken virkning du vil oppnå, men ikke minst hvilke omgivelser du trives i før du bestemmer deg. 

Form og funksjon
Farger, mønstre og strukturer gir ulike virkninger. Mørke, varme farger og tette mønstre forminsker og gjør rommet varmt og intimt – mens lyse, friske farger forstørrer og gjør rommet luftig og lett. Ulike strukturer kan tilføre rommet dybde og karakter.

Foto: Jotun as, www.jotun.no

 

Det første man bør tenke på er å få satt opp en gjennomgående fargeplan. Enten for hvert enkelt rom eller for hele huset. Det er en god idé å tenke over hvilken stemning du vil oppnå – og selvfølgelig på rommets funksjon og innhold.

 

Fargebruk
Enkle, hvite vegger er en velprøvd tradisjon, og har nærmest blitt et varemerke for dagens moderne interiør. Hvite vegger gir ro og leder oppmerksomheten over til enkle effekter som et fargerikt møbel, et bilde på veggen – eller til noe så enkelt som en fargerik blomsterbukett. 

Foto: Jotun as, www.jotun.no

En kremhvit farge gir mer varme enn kritthvitt. Og dersom du maler alle rom i boligen i nyanser av hvitt og grått får du en rolig og nøytral bakgrunn for resten av interiøret.

Foto: Jotun as, www.jotun.no

Har du et rom med et dominerende element; som ulike vinkler, skråtak eller ei trapp vil én enkelt farge bidra til å samle rommet. Bruker du flere farger, for eksempel en komplementærfarge eller en blokkfarge på en vegg, kan du fremheve arkitektoniske detaljer. Kontrasterende farger kan tilføre liv og dybde til rommet.

Foto: Storeys, www.storeys.no

Foto: Jotun as, www.jotun.no

Tapeter
Tapeter har i løpet av de siste årene blitt svært trendy. Tapet egner seg alene eller i kombinasjon med malte flater. Regelen sier at man skal bruke stormønstret tapet i et stort rom og småmønstret i et lite rom. Et lite rom kan imidlertid bli svært så flott med en stormønstret tapet; farger og kontrastene i mønsteret vil også avgjøre hvordan virkningen i rommet blir. 

Foto: Storeys, www.storeys.no

Foto: Borge, www.borge.no

Før du velger tapet, ta med en stor prøve hjem og fest den på veggen så ser du hvordan den tar seg ut i dagslys, kveldslys og i kunstig lys. Tenk også på tapetkvalitet før du handler. Vinyltapet egner seg best i travle og trafikkerte rom som vindfang, gang, lekerom og kjøkken. Se mer på finndintapet.no

Tre og betong
Mange vil nok huske 70- og 80-tallets mørke furukledde rom. På 90-tallet ble furua malt, beiset eller lutet – før den ved århundreskiftet ble fjernet til fordel for glatte malte vegger. Nå er imidlertid trepanelet tilbake i motebildet, men utvalget av tresorter og profiler er større enn tidligere. Panelet er nå gjerne glatt, og ofte i ulike bredder. Panelkledde fondvegger, gjerne mørkbeiset, gir en fin effekt i et ellers lyst rom.  

Kryssfinerplater ses stadig oftere, og er et svært slitesterkt og dekorativt materiale.  

Betong har også gode dekorative kvaliteter, og kan brukes alene eller den står i fin kontrast til trevegger eller malte flater. Betong finnes mange farger og mønstre, med ulike overflatebehandlinger. Dersom du synes det er litt drastisk å sette opp en betongvegg, kan du kjøpe tapeter med realistiske trykk av betongvegger.

Både kryssfiner og betong vil gi rommet et røft industrielt preg.

Uansett trender, så er det viktig å huske på at det er ditt hjem, og du skal trives der. Det finnes utallige valgmuligheter, så det viktigste er å ta seg tid til å undersøke de mulighetene som finnes.

Del
Se mer

Rom i kjelleren

De fleste arkitekttegnede ferdighusene i vår katalog er tegnet uten kjeller, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å bygge boligen med kjeller. Har du ei skrå tomt, vil en sokkeletasje være mest praktisk.

En kjeller gir mange muligheter. Den kan brukes til innredning av ekstra boder, treningsrom, verksted, tv-stue eller til en privat og uforstyrret base for ungdommene i huset. 

En utleieleilighet i kjelleren eller sokkelen vil dessuten bidra med gode leieinntekter. Kataloghusene Delta og Granli med sokkel har bileilighet i sokkelen.

Få orden med gode oppbevaringsløsninger. Det er sjelden at noen ber om mindre oppbevaringsplass - vi har kanskje alle litt for lite av det. Selv om vi begynner med rent bord vil det i løpet av skremmende kort tid samle seg en god del ting som vi sjelden eller aldri får bruk for – eller som vi ikke har hjerte til å kvitte oss med. Da er en kjeller et praktisk oppbevaringssted, så lenge det er en viss orden i sakene.

Her er noen tips til organisering: 
•    Bygg reoler til oppbevaring, gjerne i ulike størrelser.
•    Skjul rotet ved å montere skyvedører på skinner foran reolsystemet.
•    Sorter og pakk rotet i plastkasser (klær, sportsutstyr, leker, osv.) Da vet du hvor du finner de forskjellige tingene.
•    Samle oppbevaringen på ett sted/ett rom i kjelleren. Da blir det enklere å utnytte resten av kjelleren til andre funksjoner

Ekstra stue eller oppholdsrom 
Et eller flere oppholdsrom i kjelleren kan være praktisk i mange sammenhenger og i ulike faser i livet. Det kan brukes til treningsrom, tv-stue, hjemmekino, lekerom, gjesterom, vinkjeller eller et sted hvor ungdommene i huset kan samles. Et rom kan ha flere funksjoner så lenge du planlegger plasseringen og innredningen godt.

Her er noen tips:
•    Hjemmekino/tv-stue. Innred med en god sofa, en storskjerm eller et lerret som kan rulles ned. Sørg også for blendingsgardiner dersom rommet har vinduer.
•    Lekerom. Her er det behov for reoler og systemer for oppbevaring av leker og tegnesaker - pluss enkle møbler til de minste. 
•    Treningsrom. Sørg for at det er god ventilasjon eller et vindu som kan åpnes. Installer sykkel, romaskin, vektstenger en ribbevegg, boksesekk eller det du måtte ønske.  
•    Ungdomsrom. Det er vel allment kjent at ungdommer og tenåringer får større behov for frihet og privatliv etterhvert som de blir eldre. En egen base i kjelleren kan derfor være en god løsning – et eget rom hvor de kan være sammen med venner - uforstyrret fra foreldrene. I et slikt rom er det størst behov for en romslig sofa og tv, men et biljardbord hadde nok også blitt satt stor pris på.
•    Gjesterom. Har du familie og venner som bor utenbys kan det være praktisk å innrede et gjesterom. Dette rommet bør ha vindu for å slippe inn både lys og frisk luft. I tilknytning til gjesterommet er det også svært praktisk med eget bad.

Verksted
Et verksted i kjelleren kan være praktisk - et lite arbeidsrom der du kan snekre, reparere syklene eller preparere skiene.

Tenk gjennom hva du kommer til å bruke verkstedet til. Er du glad i å snekre eller fikse gamle møbler, sørg for at det er litt størrelse på rommet slik at du får plass til både maskiner, utstyr og et lite materiallager. Skal store gjenstander inn og ut av verkstedet kan det være praktisk å plassere rommet slik at du har direkte inngang til rommet utenfra. 

Når du skal bygge nytt hus, tenk også gjennom fremtidige behov. En kjeller kan benyttes til så mangt - og være en verdifull del av boligen. 

Del
Se mer

Hva bør du tenke på før du velger gulv?

Når du skal velge gulv er det viktig å huske at det ikke blir byttet ut like ofte som mye annet interiør, og at det skal overleve flere sofaer og farger på veggene. I tillegg er det viktig å velge ut i fra rommets og gulvets funksjon. Slitestyrke, vedlikehold, bekvemmelighet og hvilken atmosfære du ønsker i rommet bør være viktige parametere for hvilket gulv du velger. 

Gulvet utgjør en stor flate og får derfor stor betydning for helhetsinntrykket av rommet. Tenk også på overgangen mellom de forskjellige rommene - pass på at overgangen fra et rom til et annet blir naturlig og harmonisk.

Det kan også være fint å kombinere forskjellige gulvmaterialer i ett og samme rom og på den måten avgrense ulike aktiviteter – med for eksempel fliser på selve kjøkkenet og tregulv i spiseavdelingen, dersom kjøkkenet er et stort allrom. Så lenge det er en viss harmoni i overflater og fargetoner kan en slik kombinasjon være både visuelt spennende og svært praktisk.

Valgmulighetene er mange og kan virke overveldende – i alle fall når man tenker på alle andre valg som også skal gjøres når man bygger hus. Er du i tvil bør du velge nøytrale farger og materialer som ikke bryter alt for mye med andre elementer i rommet. Så kan du heller tilføre farger og spennende virkninger med tepper og møbler.

Tregulv
Parkett og heltregulv, gir et varmt miljø og passer godt til det meste av dagens interiør. De finnes i flere mønstre og fargevarianter som gir liv og glød. Slitestyrken er avhengig av hvilken tresort du velger. Furu er for eksempel et mykere treslag enn blant annet eik, og er derfor ikke like slitesterkt. Dessuten er lakkert gulv mer motstandsdyktig enn oljet. 

Det kommer stadig nye typer på markedet, både de litt mørke og eksotiske tresortene og de lyse eller lyslakkerte treslagene har slått godt an. Gulvene er lette å holde rene, og krever relativt enkelt vedlikehold. Du finner mer informasjon her Kährs og Boen.

Linoleum og laminat
Linoleum eller laminat er også gode alternativer, og finnes i et imponerende sortiment. Alt fra klassiske tremønstre til dristige designgulv med mønster og prikker. Disse gulvene er lettstelte og prisgunstige – og i tillegg er de lette å legge.

Gummi
Gummi er ekstremt slitesterkt og samtidig mykt å gå på. Det passer godt som gulvbelegg i vindfang, kjøkken og treningsrom – og det vil røffe opp barnerommet.  Gummigulv har blitt svært trendy de siste årene, og utvalget i både farger og strukturer har blitt stort. Den mest brukte er kanskje den helt glatte eller den med små runde forhøyninger/knapper. Det kommer i fliser og er lett å legge. 

Betong 
Betong er et sterkt og motstandsdyktig materiale. Det gir et kaldt og tøft uttrykk, og finnes i mange ulike farger og strukturer. Det kan legges ulike tykkelser, alt etter hvilken bruk gulvet er beregnet for. Overflaten bør behandles med voks eller lakk for å forsegle porene.

Foto: tommerton2010. via Flickr. Lisens CC-BY-2.0

Utvalget av forskjellige gulvtyper er stort. Når du skal velge, finn et som passer til rommets funksjon, kler boligen og et som du liker og kan leve med i flere år. 

Del
Se mer

Funkisrom ved sjøen

Et hus å leve i for en aktiv familie på fem ved sjøen. Det var hovedkriteriet da familien Ringen bestemte seg for å bygge et Norgeshus.

Familien Ringens utgave av Flya ligger i en bratt skråning ved sjøen. Her har man oversikten over det meste. – Et ordentlig hjem for oss, sier Carina Ringen.

Da familien skulle bygge hus var det viktig at de fikk et hus som rommet den aktive familien samtidig som det passet inn i omgivelsene. 

– Da vi skulle velge hustype var det i vårt tilfelle viktig å utnytte den flotte tomta vår. Vi ønsket å ta vare på utsikten, lyset og skape lune uterom. Huset måtte også ivareta familielivet og gi rom for å vokse i. 

Sammen med arkitekten i Norgeshus ble det gjort en del endringer på Flya som passet med familiens ønsker og behov. Huset er bygget slik at stue og kjøkken vender mot sjøen, mens de private rommene som bad og soverom ligger på baksiden. Kjøkkenet er stort og åpent mot utsikt, lys og luft.

– Fra kjøkkenet nyter vi utsikten gjennom de store vinduene som går fra gulv til tak. Det var viktig for oss å ha et lyst kjøkken med løsninger som gjør det praktisk for både små og store.

Her lever man tett på naturen.

Lyst og moderne kjøkken. Store vinduer som går fra gulv til tak ivaretar den flotte utsikten. 

Flott inngangsparti.

 

Del
Se mer

Går du med planer om å bygge på?

Det er ikke alltid så mye som skal til for å skape større plass. Her er noen råd fra Velux, som vil gi bedre utnyttelse av loftet.

Norge er fullt av trange, mørke loftsrom. Men den ”halve” etasjen et loft ofte kalles kan bli en fullverdig etasje med nye og funksjonelle vindusløsninger. Riktig plasserte takvinduer gir ikke bare lys, men også økt gulvareal og kanskje også utsikt?

Gulvarealet økte
Se på bildene nedenfor, dette loftet har blitt svært luftig med doble trillingtakvinduer i salongen og dobbelt takvindu over trappa i retning sjøen.

I tillegg har det blitt installert et takvindu mot nord i salongen og et tvillingtakvindu mot nord i soverommet. Vinduene mot nord er plassert så høyt i taket at de ikke gir utsyn mot nabo, men gir et mer dempet dagslys på solrike dager. Takvinduene mot nord gir også ekstra gode muligheter for utlufting på varme sommerdager. De store trillingtakvinduene med sjøutsikt fører også til økt takhøyde i hele takvinduenes bredde. Dermed blir boarealet ditto større.

Alle takvinduer og solskjerming, som ikke kan nås stående på gulvet, betjenes med en trådløs kontrollpad. Se mer på www.velux.no

Her er loftet før det ble satt inn vinduer:

 

Og sånn ble det etter:

Del
Se mer

Et trygt rammeverk.

Gulvet har mye å si for trivsel og atmosfære i hytta. Når du skal velge gulv er det viktig å huske på at det ikke skal byttes like ofte som annet interiør. Harde gulv, som heltre og parkett, gir et varmt miljø og passer godt til det meste av dagens interiør. Når man er på hytta ønsker man ikke å bruke tida på renhold, så velg i tillegg et lettstelt gulv. Linoleum eller laminat er også et godt alternativ med en supersterk kjerne og slitesterk overflate.

Når man skal velge vegger er det viktig å tenke helhet og samspill med gulv og tak. Panel eller maling – glatte flater eller vegger med struktur. Sammenhengene i farger og overflater er med på å skape helhet i hytta.

Den utvendige delen av taket er et viktig element for det utvendige helhetsinntrykket av hytta. Materialvalg og farge på hytta skal stå godt sammen med hvordan taket ser ut, og det må være et tak som tåler å stå år ut og år inn i all slags vær. Et tak har normalt en levetid på litt over 30 år. Torvtak er et klassisk og tradisjonelt valg på hytter. Skifer er et spennende valg. Det er meget slitesterkt og kan ha en levetid på 100 år. Et tretak er vedlikeholdsfritt, og dersom materialet er impregnert kan det ha en holdbarhet i 75 år.

Tips!
Dersom man har et lite rom, kan man velge lyse vegger og tak for å få en større romfølelse. Belysning på veggen eller i taket er også med på å skape en god atmosfære.

Del
Se mer

Over. Under. Og til siden.

Når du skal velge nytt gulv er det viktig å huske at det ikke blir byttet ut like ofte som mye annet interiør, og at det skal overleve flere sofaer og farger på veggene. Harde gulv, som parkett og heltre, gir et varmt miljø og passer godt til det meste av dagens interiør. De finnes i flere mønstre og fargevarianter som gir liv og glød. Slitesterkt og lettstelt er noen av fordelene med denne typen gulv. Linoleum eller laminat er også et godt alternativ med en supersterk kjerne og slitesterk overflate, og finnes i et imponerende sortiment. Alt fra klassiske tremønstre til dristige designgulv med mønster og prikker. Laminatgulvet er lettstelt og prisgunstig – og i tillegg er det lett å legge.

Veggene er også et viktig element for husets innemiljø, og her er mulighetene mange. Tenk helhet, og finn ut hvilken atmosfære du vil skape – lyst og luftig, eller lunt og intimt. Tapet eller maling – glatte flater eller vegger med struktur. Sammenhengen i farger og overflater er med på å skape helhet i boligen.

En kjeller gir mange muligheter. Den kan brukes til innredning av ekstra boder, soverom, stue eller bad. En utleieleilighet i kjelleren eller sokkelen vil dessuten bidra med gode leieinntekter.

Den utvendige delen av taket kan gjøres lett eller kompakt i uttrykket, og taktekkingen vil være med på å understreke ønsket effekt. Takstein av betong fås i utallige varianter med forskjellige profiler og farger. Skiferstein er taktekkingen for den solide, tradisjonelle boligen. Takplater av metall fås i forskjellige profiler og farger, og er et godt alternativ til takstein. Flere hus, deriblant de moderne, er tilpasset takbelegg av asfalt - da med profiler som på fagspråket kalles listetekking. For de som ønsker det, kan det også benyttes taktekking av bord som gir et røft og rustikk uttrykk.

Del
Se mer

Et godt førsteinntrykk

Dører og vinduer er med på å skape førsteinntrykket av et hus, og er en viktig del av fasaden.

Innerdører understreker stilen og atmosfæren i rommet. Her kan man gjøre forskjellige grep som for eksempel å matche dørene med parketten, male dørene i samme farge som veggene eller bruke glassfelt for å få maksimalt utbytte av lyset og romfølelsen.

Ved valg av ytterdør er det viktig å tenke kvalitet. Ei dør som står med den ene siden ut året rundt, må være rustet for all slags vær.

Det finnes mange forskjellige vinduer som passer ulike behov. Ved valg av vinduer, er det viktig å tenke over funksjon, behov og stil. Tidligere skulle vinduene være små på grunn av dårlig isolering. Nå er det en helt annen kvalitet, og dagens produksjonsmetoder gir deg stor valgfrihet. Dersom tomta har en fantastisk utsikt du ønsker å ta inn i huset, er det lurt å ha store vindusflater.

Flere funksjoner
Et vindu på soverommet må være enkelt å åpne slik at det gir frisk luft, men skal også fungere som en rømningsvei. Tenk også størrelse slik at en voksen person har mulighet til å komme seg ut.

Del
Se mer