x

Håvard Qvenild

Nora - fra lærling til tømrer i Norgeshus

Kategorier

  Nora (20) har nylig gjort seg ferdig med lærlingetida hos Norgeshus Kjell Høyland i Kvinnherad i Hordaland, og er nå fast ansatt som tømrer i samme firma. Hun er opprinnelig fra Skånevik, eller Sunnhordalands perle som hun selv sier, men flyttet til Kvinnherad da hun fikk lærlingeplass der.

  For tiden er hun å se i en av reklamevideoene som Norgeshus i disse dager kjører i rekrutteringskampanjen #LivetiNorgeshus, som skal få flere dyktige folk til kjeden. Etter bare to uker er videoen av Nora sett over 3000 ganger. - At vi valgte Nora som en av ambassadørene i denne kampanjen var ikke en tilfeldighet. Hun er et godt eksempel på den type folk vi er ute etter. sier Øyvind Eidem, markedssjef i Norgeshus.

  Hammer og spiker - eller sure gymsko?
  1. mars er en viktig dato for landets 10.klassinger. På dette tidspunkt skal alle ha bestemt seg for hvilken studieretning de ønsker å ta fatt på i den videregående opplæringa. Dette er det første selvvalgte steget inn mot arbeidslivet, og for mange er dette et vanskelig valg. For Nora sin del falt valget på bygg og anlegg.
  - Hva var bakgrunnen for at du søkte deg inn på bygg og anlegg, var det et lett valg å ta? - Da søknadsfristen nærmet seg, var jeg usikker på om jeg skulle velge idrett eller bygg og anlegg. Men etter at jeg hadde vært på utplassering hos en onkel som var tømrer, ble jeg overbevist om at bygg og anlegg var det riktige for meg. Jeg må også innrømme at jeg var litt lei av «vanlig» skole etter 10 år, og at tre nye år på skolebenken ikke fristet så mye. Jeg kjente på at jeg var motivert for å komme meg ut i arbeidslivet, og da var 2 år med yrkesfag med påfølgende lærlingperiode det som fristet aller mest. 

   

  Etter regn kommer sol


  - I videoen av deg på FB jobber du i strålende solskinn i flotte omgivelser, og da er det jo fristende å spørre om hvordan det er å gå på jobb når sola gjemmer seg bak tunge regnskyer, vinden uler og temperaturen ligger faretruende nær frysepunktet. - Jeg må jo svare ærlig at det er noe tyngre å komme seg ut de dagene det er drittvær, men når en først har kommet i gang, så går det greit. Men så får vi igjen for det på fine sommerdager da. Det er ingen ting som slår utendørs arbeid i godvær! Men det er jo også ganske tøft å overvinne kulde og regn når værgudene ikke spiller på lag!


  Høyt og lavt


  - Som tømrer har du mange varierte arbeidsoppgaver, stemmer ikke det? – Jo, som lærling er det føringer på hva du skal igjennom før du kan ta fagbrev/svennebrev, så jeg har fått vært med på mye forskjellig. I det siste har jeg lagt mye skifertak, en jobb som krever presisjon og et øye for det estetiske. Skifertak er jo nesten som et stort puslespill. Og så kan du selvfølgelig ikke ha høydeskrekk, for som tømrer må du jobbe både høyt og lavt. I det ene øyeblikket kryper du rundt på knærne og legger gulv, mens du i det neste balanserer på toppen av et stillas. Arbeidsgiveren min har vært flink til å gi meg varierte arbeidsoppgaver så jeg har lært utrolig mye på de årene jeg har vært ansatt.»

   

  Sjefens kvarter

  Da jeg tok kontakt med Kjell Høyland, daglig leder i NH KH for å høre om han hadde noe å si om Nora som ansatt, møtte jeg en svært så engasjert sjef. - Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger fra folk som har sett videoen av Nora. Pressen har også vært på tråden, så nå er det skrevet om henne både i lokalavisa og i fagbladet Byggmesteren! Og det skulle bare mangle, for hun er en meget dyktig tømrer som jeg er svært fornøyd med å ha som ansatt. Hun har mange sterke sider, men skal jeg trekke frem en ting, så er det at hun virkelig legger sjela si i det hun gjør.
  - For å kunne bli ferdig utdannet tømrer må alle gjennom to år som lærling, men det er ikke alle bedrifter som åpner opp for å ta imot lærlinger. Hvorfor har dere valgt å gjøre det? - I vår bedrift ser vi viktigheten av å ansette lærlinger, det er tross alt neste generasjon tømrere vi har med å gjøre. Byggenæringa trenger flere dyktige folk så vi legger ned mye arbeid for å kunne gi dem en faglig og solid opplæring. Og om vi er tilfredse med jobben de gjør, så kan de få tilbud om fast jobb når lærlingetida er over.

   

  Elle melle – eller?

  - Når vi skal ta inn lærlinger, så er dette ungdommer vi har «prøvd» en stund. Vi tar inn elever til utplassering og sommerjobber slik at vi får se hva de er gode for. Gjennom en slik prosess vet vi at vi får det vi vil ha, nemlig de beste folka. - Er det noe spesielt dere ser etter hos kandidatene som er innom? - For oss er punktlighet viktig. I tillegg må de selvfølgelig være nysgjerrige og vise interesse for å stadig lære noe nytt.
  - Om du skal reklamere for tømreryrket for 10.klassingene som nå snart skal velge studieretning, hva er det du vil trekke frem som det mest positive?

  - Som tømrer vil du få en variert og aktiv hverdag. Du kan få muligheten til å bygge hus og hytter, drive rehabilitering og restaurering, være med på planlegging og jobbe i team, for å nevne noe. Og masse frisk luft, det er også noe jeg liker ved yrket.

  Inntrykket vi sitter igjen med etter å ha blitt bedre kjent med Nora, er at hun har funnet sin plass i yrkeslivet og at hun stortrives i jobben som tømrer i den voksende Norgeshuskjeden.

  Norgeshus satser på lærlinger, og kan tilby varierte og lærerike arbeidsdager i et godt arbeidsmiljø. Om DU synes dette høres spennende ut, vil vi gjerne høre fra deg!
  Les mer om #LivetiNorgeshus

  Del
  Se mer

  Hvordan er livet i Norgeshus?

  Kategorier

  Møt May Siri Bones, som siden 2004 har jobbet som arkitekt ved Hovedkontoret på Melhus. Egentlig hadde hun tenkt at hun skulle bli farmasøyt, men deltok likevel på introuka på arkitektstudiet – og da var det gjort!
  Hun oppdaget nemlig at arbeidsoppgavene til en arkitekt var en salig blanding av alt hun likte å holde på med. Så fremtiden som farmasøyt ble skrinlagt, nå skulle hun bli arkitekt! 
  Etter flere år på skolebenken gikk hun ut som Sivilarkitekt med Master i arkitektur fra NTNU. Tilfeldigheter gjorde at hun en sommer fikk stilling som ferievikar hos Norgeshus, og inntrykket hun gav må ha vært bra, for det tok ikke lang tid før hun fikk tilbud om fast jobb på Melhus.

  Hagbart & Mina

  For tiden er hun travelt opptatt med ferdigstillelse av flere boligrelaterte prosjekter, men hun husker godt sitt første prosjekt hun fikk tildelt som nyutdannet arkitekt. Oppdraget gikk ut på at hun skulle tegne et kombinert nærings- og boligbygg under navnet «Hagbart & Mina» i hovedgata på Tynset. For et par år siden var hun tilbake på Tynset og fikk se igjen bygget hun hadde tegnet. - Det er alltid artig å se igjen boliger jeg har tegnet, men dette skiller seg litt ekstra ut siden det var min debut som arkitekt.  

   

  Et oppdrag utenom det vanlige

  Når jeg spør henne om hva som har vært det mest spennende prosjektet hun har jobbet med, kommer svaret kjapt: «Barnehjemmet i Kenya! Et prosjekt noe utenom det vanlige, for å si det mildt.» En venneforening som hadde samlet inn penger og midler for å bygge et nytt og bedre barnehjem i byen Taveta i Kenya tok de kontakt med Norgeshus med forespørsel om å tegne bygget. Og med May Siri i føringen begynte prosjekt "Barnehjem". «Når du skal tegne et bygg som skal bygges i Kenya, er det en del andre faktorer å ta stilling til, høye temperaturer kombinert med ekstrem soloppvarming er det jo ikke så ofte vi trenger å tenke på her hjemme.»

  Første uka i oktober reiste May Siri ned til Taveta sammen med representanter fra venneforeninga. Og i løpet av tre hektiske dager ble prosjektet bearbeidet. På siste dag av oppholdet ble prosjektet høytidelig presentert for Guvernøren i byen. «En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme,» sier hun lattermildt. «Det var en slik høytid over det hele som fikk det til å minne om en scene fra en eller annen regjeringssal.»

  En dag på jobben

  Til daglig er May Siri en del av bransjens største og mest komplette ingeniør- og arkitektkontor. Her jobber det 35 personer fordelt på fagfeltene plan, arkitekt, RIB og husbyggingsteknikk. På spørsmål om hvordan hun har det som ansatt hos Norgeshus trenger jeg ikke å vente lenge på svar: «Helt topp! Noe av det beste med å jobbe hos Norgeshus er det store spennet i arbeidsoppgaver, kollegene mine og muligheten til å delta fullt ut i prosjektene.»

  Hvem passer til en jobb i Norgeshus?  

  «Jeg mener det er viktig å ha en filosofi om at «dette prosjektet er bra, men det kan gjøres bedre». Vi på arkitekt jobber tett sammen og pusher hverandre hele tiden til å tenke nytt og annerledes for å finne nye og smartere løsninger på det vi jobber med. I løpet av mine 12 år som arkitekt har det skjedd mye på husfronten. Et godt eksempel er at det var ingen som ville ha flate tak før i 2010. Nå er det gjerne vi som foreslår løsninger med saltak der vi mener det er bedre for prosjektet."  

   

  I neste blogginnlegg får du møte Nora Johansson Solberg som er tømrer hos Norgeshus Byggfirma Kjell Høyland. Klikk deg inn på denne Facebookvideoen for å bli bedre kjent med henne. Les mer om Livet i Norgeshus her. 

  Del
  Se mer

  Vi bygger drømmehuset - del 2

  Kategorier

  Husdrømmen vår er nå virkelig på vei til å bli en realitet. I slutten av mai i år begynte Norgeshusforhandleren Oppdal Bygg å sette opp Nupen-huset vårt. Et hus vi i samarbeid med arkitektene til Norgeshus hadde fått skreddersydd ut ifra våre ønsker og behov. Som jeg nevnte i forrige innlegg (legge inn link til innlegget?), så ble huset laget i ferdige element i en produksjonshall tidligere i år. Så når dagen for byggestart endelig kom tok det bare noen timer før det faktisk sto et hus der. Da vi dro på jobb den dagen var det bare betongplata som var på tomta, og når vi kjørte innom etter jobb sto det et halvt hus der! Ganske fantastisk, ikke sant?

   

  De neste dagene gikk ting veldig fort, og bare i løpet av et par dager var alle veggene på plass og vi kunne faktisk se hvordan huset vårt ble. Så kom det noen dager med det jeg kaller “usynlig” arbeid; arbeid som er veldig viktig å få gjort, men som ikke nødvendigvis er så enkelt å se for oss som ikke er håndverkere. Man blir jo veldig nysgjerrige i en sånn prosess, så vi var innom huset opp til flere dager daglig bare for å se. Det var jo nesten uvirkelig at huset som vi hadde drømt om så lenge faktisk var på vei opp.

   

  Utover sommeren gikk ting slag i slag. Innerveggene ble reist både oppe og nede slik at de kunne legge etasjeskillet og etterhvert taket. Må si vi var heldige med sommeren, og glade på snekkerne sine vegne over at det var sol og minimalt med regn mens de holdt på, ihvertfall før huset var tett. Regnværet kom heldigvis ikke før uti august og da var taket på og huset tett for lengst ;-)

   

  Når man bygger hus kan det dukke opp uforutsette utfordringer - det er noe de fleste som har bygget hus har erfart. Heldigvis har det bare vært småting hos oss, og vi har blitt informert fra første stund og fått være med å finne den beste løsningen sammen med fagfolkene. Det å bli inkludert i små og store steg i prosessen er noe vi har satt stor pris på. I stedet for å bare bestemme detaljer (for eksempel hvilken høyde uttaket til sentralstøvsugeren skal være), har byggeleder spurt oss og tatt oss med på befaringer der vi har fått se alternativene og fått velge det vi synes ble best (selvsagt med gode råd og anbefalinger fra de som faktisk kan det). Det er vi veldig glade for!

   

  Siden vi valgte å bygge hus akkurat på denne tiden av året, kom jo fellesferien midt i prosessen. I stedet for å bli stresset for at alt sto på stedet hvil i tre uker, snudde vi det om til noe positivt. Vi hadde jo selv ferie, så hvorfor ikke bare gjøre seg ferdig med beising av hus allerede nå? Så mens snekkerne hadde ferie, beiset vi for harde livet. Og det føles så godt å fått gjort unna mesteparten av den jobben nå, så slipper vi å gjøre det den dagen huset er helt ferdigstilt og vi aller helst vil slappe av og nyte tiden i nytt hus. Så det er et tips til dere som er i samme situasjon - beis så fort dere har mulighet!

   

  Som dere ser på bildene er nå alle rommene ferdig inndelt og ytterveggene og taket har fått på seg plastikk og blitt lektet ut. Nå holder elektrikere og rørleggere på inne med å legge opp rør og litt sånn forskjellig (som jeg egentlig ikke har peiling nå), mens snekkerne holder på med siste finish på fasaden. Når elektrikerne og rørleggerne er ferdige inne er det klart for å begynne å isolere og kle vegger, tak og etterhvert gulv. Det blir spennende og jeg håper dere vil følge med videre i prosessen. Det kan dere gjøre på www.irdecor.no/blogg og på Instagram @i.rdecor.no

   

  Helt til slutt har jeg noen tips til dere som velger et kataloghus, men som ønsker å endre litt på fasaden for å få det litt mer moderne - og unikt! Vi har selv valgt hustypen Nupen, men har gjort små og store endringer for å få huset litt mer særegent:

   

  Velg en blanding av stående og liggende panelretning, det gjør fasaden mer interessant og skaper et moderne uttrykk. Vi har partier med ulik panelretning rundt hele huset.
  Velg noe annet enn de klassiske hvite vinduskarmene. Hva med mørk grå som vi har, eller helt svart?
  Er det mulig, trekk noen av vinduene helt fra gulv til tak (egner seg kanskje best på oppholdsrom). Det gir en veldig pen fasade og samtidig gir det masse lys inne. Og hvem vil vel ikke ha godt med dagslys?
  Velg beis fremfor heldekkende maling. Jeg synes det passer veldig godt til moderne hus, og nå som tre er det “hotteste” materialet er det fint å kunne se treverket gjennom fargen. Vi har valgt fargen “Jernvitrol” på huset og er veldig fornøyd med både fargen og at den gir det moderne uttrykket vi ønsket.
  Bruk spiler som rekkverk på balkong og veranda. Trenger jeg egentlig å si mer? Spiler er utrolig lekkert og det er en detalj som kan friske opp selv de mest kjedelige fasader.

  Del
  Se mer

  Peisovn fra Nordpeis - mer enn en varmekilde

  Kategorier

  Me by Nordpeis – design på internasjonalt nivå

  Nordpeis har tenkt utenfor boksen og designet en rund peisovn som står frem som et vakkert smykke mot det rene nordiske interiøret. Produktserien har fått navnet Me by Nordpeis og består av 7 runde peisovner som alle skiller seg tydelig ut fra de mer tradisjonelle peisovnene. De som skiller seg mest ut er den takhengte peisovnen Me Ceiling, Me Wall som er en vegghengt løsning og sist men ikke minst Me Glass som er den første på markedet med en base i glass. Så om du er på utkikk etter en peisovn som skiller seg ut bør du ta en nærmere kikk på Me by Nordpeis.

  «Designprosessen startet faktisk med inspirasjon fra den runde formen på ventilasjonssystemet på et treningssenter, og vi spant videre på ideen til et rundt brennkammer» Ingvild Wasbotten Mørk - produktdesigner i Nordpeis

   

  Det kan også nevnes at Halvor Bakke, kjent fra TV-serien Eventyrlig oppussing, er ambassadør for Me by Nordpeis. I flere av programmene er det varianter av denne peisovnen han har valgt. Han mener at det er et internasjonalt designpreg over denne runde nyheten fra Nordpeis. «Dette er peiskos og design som er laget for å vare.»

   

  Nordpeis Box - kun fantasien setter grenser

  Norpeis Box er en kombinasjon av varmekilde og hyllesystem. Her kan du slippe kreativiteten løs og sette sammen det ildstedet du alltid har ønsket deg med moduler som oppfyller de tekniske og estetiske krav til et spennende ildsted. Først velger du farge og innsats, så er det bare å velge og vrake mellom moduler som du selv enkelt setter sammen til å passe ditt rom.

  Del
  Se mer

  Vi bygger drømmehuset – del 1

  Det som startet som en drøm, ble gjort om til planer sommeren 2017. Det var da vi bestemte oss for at tiden var inne for å planlegge drømmehuset og sette i gang prosessen med å få det bygd. Som lidenskapelig opptatt av interiør, arkitektur og design hadde jeg allerede en klar idé i hodet om hvordan drømmehuset så ut, utfordringen var bare å få det til å gå overens med budsjettet vårt. Det viste seg å ikke bli noe problem i det hele tatt.

   

  Vi startet hele prosessen med å skissere hvordan huset skulle se ut; både fasade og planløsning. Enkelte ting var vi helt bestemt på, sånn som vaskerom med egen inngang, åpen kjøkkenløsning tilknyttet spisestue og stue, hovedsoverom med eget walk-in-closet og en egen tv-stue. Ellers var vi åpne for løsninger til de andre rommene og planløsningen generelt.

   

  Helt i startfasen brukte vi mye tid på å lete etter noe som matchet våre preferanser blant alle husleverandørene på nett. Vi fant ingen hus som passet 100 %, men vi fikk fort øynene opp for Norgeshus – rett og slett på grunn av fleksibiliteten, alle valgmulighetene og gode priser. Når vi begynte å forhøre oss litt i bygda ble vi også anbefalt Norgeshus og det lokale tømrerfirmaet Oppdal Bygg. Basert på dette bestemte vi oss for å bygge med Norgeshus allerede før vi hadde pratet med de.

   

  Vi ble ikke noe mindre positive etter første møtet med Norgeshus heller. Vi hadde da et helt uforpliktende møte der vi viste frem en skisse av drømmehuset og delte våre ønsker rundt innhold og planløsning. Vi fikk klarsignal med en gang om at dette lot seg gjøre. Hustypen Nupen hadde riktig grunnflate ut ifra våre ønsker, og fasade og planløsningen kunne vi få akkurat som vi ville. Det tok ikke mange ukene før vi fikk de første tegningene, der arkitektene hadde tegnet om Nupen-huset til å ligne akkurat vårt drømmehus. Selv om tegningene var tilpasset våre ønsker, ble det litt annerledes å se de på ark. Da så vi blant annet at vi ønsket å fjerne et vindu og ta vekk en vegg. Vi ga tilbakemelding på det, og arkitektene i Norgeshus lagde nye, oppdaterte tegninger med en gang. Å gjøre endringer på tegningene var helt uproblematisk, og arkitektene endret gladelig helt til vi var 100 % fornøyd. Vi følte at både Norgeshus og det lokale byggefirmaet gjorde alt for at vi skulle få vårt drømmehus. De var alltid tilgjengelige, kom med gode ideer og innspill, og ikke minst lyttet de til oss og forsto vårt behov og våre ønsker. Vi fikk fort tillit til de, og var aldri i tvil på om vi skulle gå for Norgeshus eller ikke. Det var helt klart riktig for oss som ønsket å være med å ”designe” huset selv, men som likevel hadde et stramt budsjett. Vi får på en måte arkitekttegnet hus, uten at det koster oss noe mer enn det ville gjort om vi gikk for et standardhus.

   

  Først når vi var 100 % fornøyd med tegningene begynte vi med det som andre kanskje starter med – å finne tomt! For oss var altså selve huset det viktigste, og beliggenheten kom på en god andreplass blant våre prioriteringer. Vi fant til slutt en stor og flat tomt i et fint, rolig og nyetablert nabolag, ganske nærme Oppdal sentrum. I desember 2017 kjøpte vi tomta, og ga klarsignal til Norgeshus og det lokale byggefirmaet om at vi ønsket å begynne husbygginga våren 2018.

   

  På nyåret signerte vi kontrakten med Norgeshus, og begynte jobben med å hente inn anbud på graving, betongarbeid osv. Etter påsken 2018 begynte lokale grunnarbeidere med tomta, og nå i dag står alt klart til huset kommer i ferdige elementer 22.mai. Vi hører rykter om at det bare tar et par dager fra de begynner til det står et ordentlig hus der, så vi gleder oss utrolig masse til å se!

  Dere kan følge vår byggeprosess fra start til slutt på www.irdecor.no/blogg og på Instagram @i.rdecor

  Del
  Se mer

  Vi bygger drømmehuset – del 1

  Det som startet som en drøm, ble gjort om til planer sommeren 2017. Det var da vi bestemte oss for at tiden var inne for å planlegge drømmehuset og sette i gang prosessen med å få det bygd. Som lidenskapelig opptatt av interiør, arkitektur og design hadde jeg allerede en klar idé i hodet om hvordan drømmehuset så ut, utfordringen var bare å få det til å gå overens med budsjettet vårt. Det viste seg å ikke bli noe problem i det hele tatt.

   

  Vi startet hele prosessen med å skissere hvordan huset skulle se ut; både fasade og planløsning. Enkelte ting var vi helt bestemt på, sånn som vaskerom med egen inngang, åpen kjøkkenløsning tilknyttet spisestue og stue, hovedsoverom med eget walk-in-closet og en egen tv-stue. Ellers var vi åpne for løsninger til de andre rommene og planløsningen generelt.

   

  Helt i startfasen brukte vi mye tid på å lete etter noe som matchet våre preferanser blant alle husleverandørene på nett. Vi fant ingen hus som passet 100 %, men vi fikk fort øynene opp for Norgeshus – rett og slett på grunn av fleksibiliteten, alle valgmulighetene og gode priser. Når vi begynte å forhøre oss litt i bygda ble vi også anbefalt Norgeshus og det lokale tømrerfirmaet Oppdal Bygg. Basert på dette bestemte vi oss for å bygge med Norgeshus allerede før vi hadde pratet med de.

   

  Vi ble ikke noe mindre positive etter første møtet med Norgeshus heller. Vi hadde da et helt uforpliktende møte der vi viste frem en skisse av drømmehuset og delte våre ønsker rundt innhold og planløsning. Vi fikk klarsignal med en gang om at dette lot seg gjøre. Hustypen Nupen hadde riktig grunnflate ut ifra våre ønsker, og fasade og planløsningen kunne vi få akkurat som vi ville. Det tok ikke mange ukene før vi fikk de første tegningene, der arkitektene hadde tegnet om Nupen-huset til å ligne akkurat vårt drømmehus. Selv om tegningene var tilpasset våre ønsker, ble det litt annerledes å se de på ark. Da så vi blant annet at vi ønsket å fjerne et vindu og ta vekk en vegg. Vi ga tilbakemelding på det, og arkitektene i Norgeshus lagde nye, oppdaterte tegninger med en gang. Å gjøre endringer på tegningene var helt uproblematisk, og arkitektene endret gladelig helt til vi var 100 % fornøyd. Vi følte at både Norgeshus og det lokale byggefirmaet gjorde alt for at vi skulle få vårt drømmehus. De var alltid tilgjengelige, kom med gode ideer og innspill, og ikke minst lyttet de til oss og forsto vårt behov og våre ønsker. Vi fikk fort tillit til de, og var aldri i tvil på om vi skulle gå for Norgeshus eller ikke. Det var helt klart riktig for oss som ønsket å være med å ”designe” huset selv, men som likevel hadde et stramt budsjett. Vi får på en måte arkitekttegnet hus, uten at det koster oss noe mer enn det ville gjort om vi gikk for et standardhus.

   

  Først når vi var 100 % fornøyd med tegningene begynte vi med det som andre kanskje starter med – å finne tomt! For oss var altså selve huset det viktigste, og beliggenheten kom på en god andreplass blant våre prioriteringer. Vi fant til slutt en stor og flat tomt i et fint, rolig og nyetablert nabolag, ganske nærme Oppdal sentrum. I desember 2017 kjøpte vi tomta, og ga klarsignal til Norgeshus og det lokale byggefirmaet om at vi ønsket å begynne husbygginga våren 2018.

   

  På nyåret signerte vi kontrakten med Norgeshus, og begynte jobben med å hente inn anbud på graving, betongarbeid osv. Etter påsken 2018 begynte lokale grunnarbeidere med tomta, og nå i dag står alt klart til huset kommer i ferdige elementer 22.mai. Vi hører rykter om at det bare tar et par dager fra de begynner til det står et ordentlig hus der, så vi gleder oss utrolig masse til å se!

  Dere kan følge vår byggeprosess fra start til slutt på www.irdecor.no/blogg og på Instagram @i.rdecor

  Del
  Se mer