x
← Til norgeshus.no

Nyhetsarkiv

Bygger ved sjøkanten

Artikkel i Edsvoll Ullensaker Blad, torsdag 28. juni.

Beboerne i Sandsnesseter får nye naboer. Utpå høsten starter byggingen av 13 nye boliger i Hansbråtan.

Området på 18 mål nord i Nannestad eies av JOBA Eiendom, med Jon Olav Sigvartsen og Bård Holter. Det er Norgeshus JOS Bygg som skal bygge boligene.

– Det skal bygges 13 boliger i kjede på fem forskjellige tomter, med både to, tre og fire boliger i de forskjellige kjedene. De er tilpasset terrenget, sier Anders Brænden,
prosjektleder hos JOS Bygg.
 

Les pdf av artikkelen her.

Del
Se mer

Tømrerfaget gir mange muligheter

Artikkel fra Byggmesteren

- For tømrere som har vilje og viser interesse for faget, er det mange muligheter, mener Steffen Dahlen, daglig leder i Norgeshus JOS Bygg AS i Eidsvoll. 

I firmaet han er daglig leder for, er det 30 ansatte. Mange av dem er rekruttert som lærlinger, og flere har gått gradene fra lærling til svenn og mester. Fem av de erfarne tømrerne i firmaet har gått fra byggeplass til prosjekt- og anleggslederstillinger i administrasjonen.

I firmaet han er daglig leder for, er det 30 ansatte. Mange av dem er rekruttert som lærlinger, og flere har gått gradene fra lærling til svenn og mester. Fem av de erfarne tømrerne i firmaet har gått fra byggeplass til prosjekt- og anleggslederstillinger i administrasjonen.
 Steffen Dahlen er den daglige lederen som selv har gått gradene fra lærling til svenn og mester. 
– Vi oppfordrer de ansatte til å ta kurs og videreutdanning og sponser mesterutdanningen for dem som vil ta den, forteller Dahlen.
– Når det er behov i administrasjonen og mestere vil gå over til en kontorjobb, åpner vi for det. Det er sånn fem av prosjekt- og anleggslederne våre er rekruttert, etter å ha vært her som tømrere og baser.
– Det er ikke alltid ansattes ønsker om å gå videre passer med administrasjonens behov, så da må vi bare innse at noen av dem som har tatt mesterbrevet, søker seg jobber andre steder, legger Dahlen til.

 
Tømrer og daglig leder
Han er opptatt av å vise fram at det ligger mange muligheter for de rette personene i tømreryrket. Selv har Dahlen gått veien fra lærling, til svenn og mester før han for to år siden ble daglig leder i firmaet som omsatte for 130 millioner kroner i fjor. Når vi møter ham på en byggeplass i Nannestad i Akershus, har han med seg tre mestere, en svenn og en lærling. Én av mestrene er prosjektleder, en annen på vei til å bli det og én er anleggsleder. Alle har de startet som tømrere.
Det gjorde også Kristoffer Andersen, den nå 20 år gamle svennen som er bas og leder for sin egen byggeplass. Det vil si han startet i bedriften som utplassert allerede mens han gikk på skolen og gikk så læretida si her.
 
Ivrig helt fra skoletida
– Kristoffer Andersen er et godt eksempel på mulighetene i tømreryrket, mener Dahlen.

– Han er første års svenn og bas på den eneboligen han er ansvarlig for. Han tar seg av alt som har med eneboligen å gjøre fra bestilling av materialer, kontroll over underentreprenørene og framdriften.

– Kristoffer er kastet ut i det som alle andre nyansatte tømrere og lærlinger. De får tillit og ansvar og får de vist fram hva de kan. Det er sånn de blir gode, mener Steffen Dahlen.

Han framhever at Kristoffer har vært ivrig etter å lære, og da han ble svenn, visste de at han kunne settes til større oppgaver.

– Det er ikke alle første års svenner som kunne klart det samme, mener den daglige lederen.


 Kristoffer Andersen føler seg ikke modig selv om han er første års svenn og allerede bas på egen byggeplass. 


Moro å ha ansvar
– Det er moro å ha ansvar og det er fint å bli satt til ordentlige oppgaver hele veien, kvitterer Kristoffer Andersen.
– Jeg synes ikke det er spesielt modig gjort å bli bas, det er bare sånn jeg er. Har alltid ønsket å bli tømrer, og har drevet med det hjemme så mye jeg har kunnet. Om jeg skulle stå fast nå, har jeg kolleger å spørre i nabohuset, og prosjektleder som følger opp. Det er også han som har all kundekontakt, sier han.
– Nå venter mesterutdanning?
– Nei, jeg er ikke klar for å gå mer på skole nå på en stund. Kanskje aktuelt en gang seinere, mener Andersen.
 
Stort boligområde venter
Norgeshus JOS Bygg har AS har i dag omkring 45 enheter under bygging, og skal snart i gang med et boligområde i Eidsvoll med plass til 130 boliger. Det meste bygges som vanlig plassbygging eller ved elementer på plassen. Til det trengs det folk. Rekruttering gjennom lærlingordningen er ikke tilstrekkelig. Nå har firmaet tre lærlinger.
Så de trenger flere tømrere, og er på jakt etter gode fagfolk som kan passe i miljøet i bedriften. Innleie er prøvd, uten særlig suksess, ifølge daglig leder.
– Det er vanskeligere å få til det samspillet vi ønsker blant ansatte, og vi må basere oss mer på kontroll enn det vi gjør når vi bruker egne ansatte som vet hvordan vi skal ha det.
Vi erfarer også at det er vanskeligere å skape trivsel mellom innleide og egne ansatte, og det hemmer produktiviteten, forklarer Dahlen.


 
Fem tømrere i forskjellige stillinger
De seks tømrerne på bildet representerer fire forskjellige stillinger: Steffen Dahlen – tømrermester og daglig leder, Kristoffer Andersen – svenn og bas, Joakim Wiik – tømrermester som snart blir prosjektleder, Sverre Fallås – lærling, Roy Winge – tømrermester og prosjektleder og Glenn Halvorsen – tømrermester, takstmann og anleggsleder.

Del
Se mer

Stor enebolig-satsing utenfor sentrum

Trollåsen: 22 eneboliger settes opp i Styri

Artikkel fra EUB :

JOS Bygg bygger store eneboliger i Trolldalen – eller Trollåsen som det heter nå.

■ EIDSVOLL
Glenn Røsåsen
63 92 27 00 / glr@eub.no

Trolldalen får et nytt boligfelt, og det blir hetende Trollåsen. Her kommer 20 eneboliger og to tomannsboliger – en slags motpol til leilighetskompleksene som settes opp over alt.
– Det skal være romslige eneboliger som ikke er standardisert. hvor de fleste tomtene er vestvendte med flott utsikt. Vi har satt opp et forslag for alle tomtene og kunden skal ha mulighet til å påvirke etter behov og ønsker, men innenfor noen gitte rammer, sier Steffen Dahlen, daglig leder i JOS Bygg.
– Hvorfor bygge hus og ikke leiligheter?
– Rett og slett fordi det er lite av romslige tomter som har mulighet for denne type hus som ikke er standardiserte på markedet, forklarer Dahlen.


Steffen Dahlen er daglig leder i Norgeshus JOS Bygg, og har ansvaret for feltet som kommer i Trolldalen - nå kjent som Trollåsen.

ØNSKER SKUELYSTNE
JOS Bygg har klargjort området for at folk skal komme og se. Langs Styrivegen er det en parkeringsplass for kunder. Derfra går det en barklagt sti inn til området, hvor det er satt ut en benk og en bålplass. De ønsker besøk fra flest mulig, de nysgjerrige er også velkommen.
– Nå er det ikke lov til å grille her, men vi vil at folk skal komme hit og bruke plassen og se hvor fint det er her, sier Dahlen. I tillegg står det oppført ei brakke på plassen, og gjennom vinduene kan du hele tiden se prospektet rulle og gå på flatskjermen som står inne.

VARIASJON
Selvsagt skal husene tilpasses kunden, og det er kunden som bestemmer hva de vil ha – innen visse rammer.
Men JOS Bygg vil også gi sine egne håndverkere noe å henge fingrene i. For dem som jobber med å snekre hus, så er veien målet.– Vi har veldig mange dyktige snekkere og håndverkere, og vi vil på en måte tilby folka våre litt spesielle boliger å bygge. Litt variasjon fra å sette opp leiligheter,forklarer Dahlen.

RIKTIG Å SATSE PÅ EIDSVOLL
Området har vært regulert til boligfelt lenge, men Dahlen og Jos Bygg har med vilje ventet til nå med å gjøre folk oppmerksommepå at de skal sette opp 22 boliger
på området.
– Mens det nå fortettes på Jessheim og Råholt, så er det riktig å satse på Eidsvoll nå, sier Dahlen.

Likevel er det et år siden de bestemte seg for å satse på Trollåsen, men likevel har det ikke skjedd noe før nå.
– Det var så mange uklarheter, og vi vil selge boligene så klare som mulig, forklarer Dahlen, som vektlegger at alt av infrastruktur skal være på plass før de bygger.
– Her er det fiberkabel før det er hus, sier han.

JOS Bygg har begynt visningene, og over 70 har meldt sin interesse, hvor noen også er nysgjerrige.
– Og 5 hus til er solgt første uken, sier Dahlen og ser på klokka.

Del
Se mer

Jon Olav Sigvartsen hos Norgeshus JOS Bygg inviterte tre skoleklasser fra Maura skole

- Jeg hadde bestemt meg for å bli snekker.

Jon Olav Sigvartsen hos Norgeshus JOS Bygg inviterte tre skoleklasser fra Maura skole for å fortelle
historien om sitt firma og karrieremuligheter hvis man velger yrkesfag.

■ DAL
Magnar Haraldsen
900 68 990 / magnar@eub.no

Sigvartsen ønsker større fokus på yrkesfagene, og ønsket å fortelle hvilke karrieremuligheter det finnes ved valg av yrkesfaglig utdanning.
– Hos oss er alle utdannet som snekkere. Ingen er høyskoleutdannet, sier Sigvartsen.
Han fortalte sin historie fra da han var liten og bygde hytter i trær, noe han syntes var moro.

FRA HOBBY TIL MORSOMT YRKE
– Det var den store hobbyen min da jeg var liten. Da jeg ble så stor at jeg kunne kjøpe meg moped bygde jeg meg mopedgarasje. Jeg hadde da allerede bestemt meg for å bli snekker. Læreren min syntes det var synd at jeg ville begynne på byggfag etter ungdomsskolen. Hun mente jeg burde begynne på allmennfag, med studiespesialisering, for da kunne jeg gå på universitet og studere. Men jeg hadde bestemt meg for å bli snekker, sier Sigvartsen.

BYGGFAG
Han begynte fortsatte derfor på grunnkurs byggfag og Vk1 tømrer på Eidsvoll videregående skole.
– Jeg fant ut at det jeg syntes var kjempegøy å drive med var det jeg ville bli. Og det var snekker. Men jeg var litt lei skole da jeg gikk på ungdomsskolen, og jeg var helt sikker på at jeg ikke trengte å lære mer om norsk, og i hvert fall ikke engelsk. Dette var helt bortkastet, og var fag jeg ikke brydde meg så mye om, sier Sigvartsen.

EGET FIRMA
I 2004 startet han sitt eget firma, og oppdragsmengden økte.
– Da måtte jeg ansette noen mennesker, og plutselig var jeg ikke snekker selv lenger. Da måtte jeg blant annet sitte og skrive tilbud. Jeg sendte et tilbud på en garasje til en norsklærer jeg hadde hatt på skolen, og da fikk jeg tilbudet tilbake rettet med rødt. Da forsto jeg at det hadde vært smart å følge med i norsktimene, sier Sigvartsen.
Han fortalte elevene om ansettelse av den daglige lederen, Steffen Dahlen, og spurte elevene om de kunne tenke seg hvilken utdannelse han har.
– Hva slags utdannelse tror dere en leder for en bedrift som skal bygge 50 hus i året må ha, spurte Sigvartsen.
Noen av elevene mente at høyskoleutdanning nok var nødvendig.

ANDRE EGENSKAPER
– Jeg kan fortelle dere at han er utdannet snekker, og han er en dyktig snekker. Men han har også mange andre gode egenskaper, er positiv og klarer å få med seg de andre ansatte på laget. Jeg tenkte at han må være en god leder, og valgte ham. Han har tatt litt etterutdanning. Alle hos oss er snekkere. Det jeg vil dere skal huske er det dere kan velge et yrke hvor dere kan jobbe med det dere synes er kjempekult å holde på med, sier Sigvartsen. 7.klasseelev Stian Haug syntes det var interessant og spennende å høre om bedriften og yrkesfaglig utdanning.
– Jeg visste ikke at å være snekker kunne bli så interessant. Det var fint å ta turen hit for å lære mer om dette. Det var nyttig, sier Haug.
Selv har han ikke bestemt seg for hvilken utdanning og yrke han tenker å velge.
– Jeg kommer nok til å tenke på det jeg har hørt i dag når jeg skal velge videre utdanning, sier han.


NYTTIG: Stian Haug syntes det var lærerikt og nyttig å høre om mulighetene innenfor yrkesfag.


SYKLET: Elevene syklet fra Maura skole til Dal for å besøke Norgeshus JOS Bygg.

Del
Se mer

Syvdobling for snekker-wonderboy - artikkel fra Finansavisen

Del
Se mer

320 feiret 30 år med Norgeshus

Med et godt år bak seg, og gode utsikter også for det året vi er inne i var det godt stemning da Norgeshus hadde samlet hele 320 forhandlere,
ansatte og gjester til en storslått feiring på Scandic Hell Hotell i slutten av april.

Adm. dir. Dag Runar Båtvik mener det er all grunn til en skikkelig feiring når gruppen nå kan se tilbake på 30 års virksomhet: I et år der det generelt sett er en viss tilbakegang i markedet totalt sett, kan Norgeshus registrere fremgang.

– Det er nesten uvirkelig hvor bra det ha gått, spesielt med tanke på at markedet har buttet litt imot. Selv om det har vært tøft i enkelte regioner,
ble 2017 en kjempeopptur for oss, og starten på 2018 ser enda bedre ut, sier han til Byggeindustrien.

Klar optimisme
Og er også optimistisk både for resten av 2018 og videre fremover.

– Jeg tror at i 2018 vil vi totalt sett se en nedgang i boligbyggingen i Norge. Det sier prognosene, og det tror jeg helt sikkert vi vil oppleve. For vår egen del har vi gjort en god del tiltak som fører til at vi tror at vi både vil få litt organisk vekst blant våre allerede medlemmer, ved siden av at vi får noen nye medlemmer, og jeg tror at kjeden totalt sett får en vekst i 2018 sammenlignet med 2017.
Båtvik har ingen enkle svar på hvorfor man synes å gjøre det bra, og hva man eventuelt gjør annerledes.

– Men en av forklaringene ligger nok i at vi er blitt et kjedekonsept som både er veldig allsidig og godt tilpasset markedet. Vi har også mange dyktige forhandlere, som ved å tilpasse seg. De treffer markedet og gjør de riktige grepene. Og dessuten spillet nok produktene våre en stor rolle. Vi har nylig kommet med en huskatalog som er blitt svært godt mottatt. Vi har også satset sterkt på mange konseptboliger som betyr at vi kan bygge litt rimeligere. Vi har rett og slett mange gode produkter som selger godt.

Gode tall
Båtvik, som ønsket velkommen til arrangementet, hadde valgt å bruke de fire strategiske målene for gruppen i sin presentasjon av «tingenes tilstand».

– Målet vårt er at vi skal være best på vekst, på lønnsomhet, vi skal være best på folk ved siden av at vi skal være innovativ og nyskapende, sa han.

Vekst har det vært, både på hovedkontoret på Melhus i Trøndelag og i forhandlernettet. På hovedkontoret er man nå 60 medarbeidere. Rett før konferansen kunne man registrere forhandler nummer 114, av disse er ni nye kommet med i 2018. Med de forhandlerne som var med gjennom 2017 klarte man å nå en omsetning på omkring 2,9 milliarder kroner, noe som gir et gjennomsnitt på over 25 millioner per forhandler. Båtvik fortalte også at man gjennom året har bygd 963 boliger, samt omkring 100 hytter.

– Og det er hyggelig å registrere at mens markedet har gått litt ned, har vi gått opp. Med unntak av oss og Systemhus har det vært en generell nedgang.

I vesterveg
Han la også vekt på at strategien i gruppen har vært å holde seg i Norge, og ta veksten her.

– Likevel har vi jevnlig mange henvendelser fra utlandet. Med beskjed om at konseptet vårt er fantastisk, og at vi bør satse både i Sverige, Danmark og andre steder. Så langt har vi sagt nei, sa Båtvik, men som likevel måtte medgi at det kom en henvendelse som var for fristende til å avslå.

– Det ringte en kar fra Færøyane, som gjerne ville bygge Norgeshus der. Jeg var jo litt skeptisk, men etter litt kontakt frem og tilbake klarte jeg å overbevise styret mitt om at det kunne være spennende å prøve seg der. Et lite samfunn langt vest i havet, med cirka 50.000 mennesker og bygging av 200 boliger i året. Og i januar skrev vi avtale om å ha en Norgeshus-forhandler der. Og allerede før sommeren er det klart for 6 – 7 kontrakter der.

Også lønnsomhet
Det er imidlertid ikke nok å bare selge boligene, Dag Runar Båtvik kunne også fortelle om brukbare lønnsomhet.

– Og vi har en klar målsetting om å være Norges mest lønnsomme boligkjede. Og selv om det er store variasjoner i resultatene fra forhandler til forhandler – der jeg fortsatt ikke har fått inn alle – er det noen som har hatt et fantastisk år. Og det vi kaller «Over 10-prosent klubben» vokser stadig, og i år er det hele 16 forhandlere som har klart å få et resultat på mer enn 10 prosent av omsetningen, det har aldri før vært så mange i denne gruppen. Og inntrykket er at denne listen blir lengre for hvert år.

Båtvik er også fornøyd med at man har et godt arbeidsmiljø, som blir lagt mere til. Blant annet har man gjennomført en omfattende intern undersøkelse som tydelig viser at det er en god arbeidsplass, og han er fornøyd å ha oppnådde en fjerdeplass i konkurransen om å være landets beste arbeidsplasser.

Blir lagt merke til
Norgeshus legger store ressurser i sin Husbok, den er blitt godt mottatt, sammen med at man også ønsker å være langt fremme når det gjelder å ta i bruk nye metoder og digitale hjelpemidler.

– Og det blir lagt merke til, ikke bare her hjemme, kunne han fortelle:

– Vi har vært vant til å gjøre det bra her hjemme i Norge, men i fjor sommer ble vi invitert til et stort internasjonalt arrangement i London, med folk fra hele verden. På noe usikker engelsk gjorde rede for hva vi holder på med innen digitalisering. Men det må ha gått greit, for etterpå ble jeg invitert til båre Irland og Stockholm for å fortelle om det samme temaet. Og jeg må jo si det er fantastisk å få stå i London og presentere en fra Naustgjerde fra Skaun i Trøndelag, sier han.

Med fremtidens briller
På slutten av sitt foredrag kom Dag Runar Båtvik nærmere inn på hvordan Norgeshus jobber med digitalisering av byggeprosessene, og med spesialbriller på seg demonstrerte han hvordan man bruke HoloLens fra Microsoft for å visualisere arbeidet med for eksempel et nytt hus.

Med brillene kan man se en holografisk video, der det er mulig for eksempel å isolere enkeltelementer i et bygg som el-opplegg, rørsystem osv. og kommunisere direkte med arkitekter eller ingeniører som ser det samme slik at man i fellesskap kan identifisere mulige problemer og finne de beste løsningene.

– HoloLens er en ny teknologi, som etter hvert er blitt fullt ut brukbar. På en måte kan vi ta på oss HoloLens-brillene og hente ned byggemodellene hvor vi måtte befinne oss, og jobbe med dem på en helt ny måte, sier han, og tilføyer at dette er noe som har større interesse for utbyggerne enn for huskjøperne.

– Men vi har jo også VR-løsninger som fungerer godt, og som gjør at de som skal kjøpe hus fra oss får et virtuelt bilde det de kan se hvordan huset blir både utvendig og innvendig, og få en bedre følelse av hvordan det vil bli til slutt, sier han.

Rikholdig program
Norgeshus hadde lagt opp til et rikholdig program over tre dager, der ikke alt var rent byggfaglig. Stor interesse var det for et foredrag av skiløperne Vetle Thyli og Paul Håvard Østby fra Team Norgeshus/Visma Ski Classic.

Også i den boligrelaterte delen var mye av oppmerksomheten rettet fremover, med temaer som hvilke forventninger vil boligkjøperne ha i årene som kommer, morgendagens byggeprosesser og kanskje ikke minst: Hvordan selge boliger i et tøffere marked?

Og dessverre var det ikke bare optimistiske tall som ble lagt frem, for eksempel kunne Per Jæger fra Boligprodusentene fortelle at i første kvartal i år gikk salget av nye boliger tilbake med 17 prosent, mens antall igangsatte boliger ble redusert med hele 47 prosent.

Men det er også store variasjoner, noe for eksempel Amund Balke Hveem fra Norgeshus Eh Bolig AS på Vestre Toten kunne fortelle om.

Det ventes et tøffere marked, og adm. dir. Dag Runar Båtvik møtte Per Jæger fra Boligprodusentenes og Amund Balke Hveem for å diskutere hvordan man man kan selge boliger i et tøffere marked.


– Sats på synlighet, vær aktiv i tomtemarkedet og sats på standardisering, var han budskap de han fortalte om hvordan de har lyktes i det lokale markedet. Han fortalte hvordan man hadde overtatt et område der en konkurrent ikke hadde klart å komme i gang i løpet av 15 år, og der man nå etter to år sitter med et vellykket prosjekt med omfattende salg og bygging.

Leiligheter på bygda
Dag Runar Båtvik fulgte opp med mange nye ideer for hvordan det er mulig å finne og satse i nye markeder.

– Hvem har hørt om bygging av leiligheter på bygda? På Korsvegen i Melhus, har det aldri vært bygd leiligheter tidligere, men nå er arbeidet med et bygg med 24 leiligheter i gang og det er stor interesse, sa han, og viste til at det er en økende interesse blant den eldre delen av befolkningen. De ønsker å bli boende i sitt nærmiljø, men vil ha noe enklere enn en stor enebolig.

– Det er en interessant aldersutvikling, om når vi kommer ti år lenger frem i tiden er det blitt ganske mange eldre i gruppen 60 – 90 år. Og vi vil ikke på gamlehjem, vi vil fortsette å bo hjemme. Og her kommer det en gigastort marked, og vår utfordring er å tilpasse slik at de kan bo i egen bolig. Vi er helt sikker på at denne bølgen kommer, og utgjør et marked som vi kanskje ikke tenker på finnes.

Mange utmerkelser
En viktig del av arrangementet var også en leverandørmesse, der 24 firma fikk anledning til å presentere sine tilbud.

Lørdagskvelden var satt av til en gedigen fest med både underholdning og utdeling av forskjellige interne priser.

Prisdryss under Norgeshus-festen
Norgeshus benyttet muligheten til å dele ut en rekke priser og utmerkelser under 30-årsfesten.

Norgeshus Øygarden Boligutvikling vant prisen årets prosjekt med Skjoldingsneset.

I juryens begrunnelse heter det: «På Skjoldingsneset i Øygarden har plangruppa stått for regulering av et større boligområde på vegne av Øygarden Boligutvikling. Området består for det meste av eneboligtomter, samt et leilighetsbygg på 12 enheter. Tomta skrår i lengderetning, men arkitekten har laget en løsning med svalgangsløsning i halvplan. Enkle arkitektoniske grep gir lavblokka et spennende uttrykk og private uterom. 3D-illustrasjoner er utarbeidet av markedsavdelingen.»

Deltakere på prosjektet har vært prosjektleder Bjarthe Thorsvik og byggeleder Kim Bjarthe Thorsvik. Tove Andersen sto for salg og arkitekt var Sarah Godhrat.

Norgeshus deler også ut pris for hvem blant forhandlerne som er best, blant annet basert på en omfattende spørreundersøkelse. Av de tre var det Norgeshus EH Bolig som kom best ut, og kan smykke seg med tittelen som gruppens beste forhandler. De vant også prisen for årets beste arbeidsplass.

JOS Bygg AS ble kåret til beste markedsfører mens NorDan ble kåret til årets leverandør.

Les hele artikkelen med flere bilder her: http://www.bygg.no/article/1352080

Del
Se mer

Til topps i Norgeshus etter formidabel vekst - Norgeshus JOS-Bygg kåret best på markedsføring

Årets forhandler Amund Balke Hveem i Norgeshus EH Bolig AS, hedres av toastmaster Bjarne Brøndbo, administrerende direktør Dag Runar Båtvik og styreleder Geir Holtet.

Med en omsetning som økte mer enn 10 ganger på to år, kunne EH Bolig på Raufoss lørdag innkassere seieren som årets forhandler i Norgeshus.

Av: Per Bjørn Lotherington
23. april 2018

Boligbyggeren gikk også til topps i kåringen av beste arbeidsplass og var en av tre nominerte til prisen årets markedsfører.
Kåringene skjedde under festmiddagen på Norgeshus´ kongress på Værnes ved Trondheim.
Over 300 forhandlere og leverandører var med på middagen som var kongressens høydepunkt.

Tett i teten

JOS Bygg AS, Eidsvoll, og Byggmester Kjell Aarvik AS, Os, var de andre nominerte til årets forhandler.

Norgeshus JOS Bygg ble kåret til årets markedsfører.

I kåringen av beste arbeidsplass, som er basert på undersøkelser blant de ansatte i bedriftene, vant EH bolig med noen tiendedels høyere score enn de to andre nominerte, Ringstad Bygg AS, Årnes, og Midt-Norge Eiendom, Hommelvik.

Kåringen av beste arbeidsplass er en del av den nasjonale kåringen Great Place to Work hvor Norgeshuskjeden i år ble den fjerde beste i klassen for bedrifter med flere enn 500 ansatte.

Stor jubel for årets markedsfører: Konferansier Bjarne Brøndbo, Anders Brænden, JOS Bygg, Benn Asgeir Båtvik, Norgeshus, Steffen Dahlen, JOS Bygg og Øyvind Eidem, Norgeshus.

Over 60 boliger i året

EH Bolig ble startet i 2016 og hadde bare et halvt driftsår da det omsatte for 7 millioner kroner. I 2017 var det mer et normalår med en omsetning på 75 millioner og et driftsresultat på 15 prosent. Firmaet bygde 60 boliger i markedsområdet som dekker flere kommuner på vestsida av Mjøsa fra Gjøvik og sørover på Toten.

Daglig leder Amund Balke Hveem takket for prisen og lovte at de vil nå like høyt antall nye boliger i år som i fjor.

Arne Martin Høstfet, Robert Withbro og Geir Berhus takker for prisen årets leverandør sammen med prisoverrekkerne Benn Asgeir Båtvik og innkjøpssjef Per Krangnes.

Flere gode forhandlere

Som seg hør og bør på kjedekongresser, ble flere gode forhandlere hedret. JOS Bygg AS på Eidsvoll fikk prisen for beste markedsfører foran EH Bolig og Norgeshus Grimstad.

Tove Andersen og Bjarte Torsvik gir hverandre en high five for prosjektprisen som ble overrakt av Dag Runar Båtvik og teknisk sjef Snorre Bjørkum.

Norgeshus Øygarden Boligutvikling vant prisen årets prosjekt foran Vest Norsk Bygg AS og Oppdal Bygg AS.

NorDan ble kåret til årets leverandør i en avstemning blant forhandlerne foran Gilje og Glava.

Dessuten ble det heder og ære til forhandlere som har vært med i kjeden i 10, 20 og 30 år.

Geir Holtet og Håkon Rognlien i Norgeshus Hurdal og Helge Birkelund i Norgeshus Birkelund Sagbruk ble hedret for å ha vært med i kjeden helt fra begynnelsen.

30 år og trønderrock

Årets kongress markerte 30 års jubileet for Norgeshus. Under festmiddagen presenterte administrerende direktør Dag Runar Båtvik noen høydepunkter fra historien fra den ble startet av faren til dagens tre eiere for 30 år siden til den nå er en av Norges fem største boligbyggere.

– Ett av kjedens mål i år, er å komme på pallen blant de største boligbyggerne, proklamerte Båtvik.

Jubileumsfesten ble ledet av selveste Bjarne Brøndbo i DDE som toastmaster. Sammen med broren Thomas og band satte han også for festmiddagen i trøndersk festrus med trønderrock og DDE-låter som alle kunne være med på å synge og danse til.

Del
Se mer

Tomter ønskes kjøpt

Tomter/tomteområder for boliger ønskes kjøpt

Eidsvoll / Nannestad / Ullensaker / Gjerdrum
Pris: 0-10 mill
Areal: 0-50 mål

Norgeshus JOS Bygg AS er i sterk vekst og vi trenger flere tomter til våre kunder. Tomter vi primært er på utkikk etter er:

  • LNF områder i sentrale strøk
  • Områder avsatt til boligformål i kommuneplan
  • Ferdig regulerte områder med/ uten infrastruktur
  • Byggeklare tomter
  • Både opsjonsavtaler og kjøp er av interesse.
  • Tomteområdene må ha sentral beliggenhet og i nærhet av kollektiv transport.

Beskaffenhet
Enten om du eier en ferdig regulert tomt, eller om du har tilgang til en tomt som trenger omregulering er vi interessert i å gjøre en avtale.
Vi tar oss av alt arbeid og risiko som er forbundet med å få tomter fradelt, omregulert og byggeklare. Vi er med Norgeshuskjeden som innehar all fagkompetanse som er nødvendig for å kjøre en slik prosess. Med oss på laget, garanterer vi for at prosessen går ryddig for seg slik at vi får til et godt prosjekt som også blir lønnsom for deg som grunneier.

Kontakt:
Jon-Olav Sigvartsen, tlf 928 36 531
epost: jon-olav.sigvartsen@norgeshus.no

Del
Se mer

Jon-Olav Sigvartsen, JOS Bygg - eneste byggmester i Bygg21

Bygg21 er byggenæringen og myndighetenes samarbeidsprogram for å utvikle en kunnskapsbasert, bærekraftig og produktiv byggenæring. Mer om Bygg21.

Eneste byggmester i Bygg21

– Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Jeg brenner for effektivisering og god drift, og tror jeg kan ha noe å bidra med, sier tømrermester Jon-Olav Sigvartsen.

Nylig utnevnte regjeringen ham som en av sju i det nye styret i Bygg21. De seks andre har ledende posisjoner i store, landsdekkende selskap.

Bygg21 er et samarbeid mellom byggenæringen og myndighetene. Det nye styret har fått et tredelt oppdrag: Å utvikle en måte å måle produktivitet i næringen, bidra til å gjøre den mer innovativ og få i gang en portal for kunnskaps- og erfaringsdeling på nett.

Les hele artikkelen

Del
Se mer

Beste hos Norgeshus for andre gang

Byggmesteren med artikkel om Norgeshus kåringer på Kongress 2015

Beste hos Norgeshus for andre gang

JOS Bygg As i Ullensaker ble lørdag kåret til Årets Norgeshusforhandler, to år etter at bedriften sist fikk den gjeve prisen.

God økonomisk utvikling og resultater, et godt arbeidsmiljø og høye tall i målinger av kundetilfredshet, førte Jon-Olav Sigvartsen og bedriften hans, Norgshus JOS Bygg AS, helt til topps blant 100 forhandlere i kjeden.

Les hele artikkelen her.

Del
Se mer