x

Snart to år er gått siden 25-årsjubileet vårt og innsamlingsaksjonen som vi arrangerte i den forbindelse. Vi fikk inn til sammen 430 000 kroner - og vi vil nok en gang takke alle som bidro! Beløpet gikk til Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation som bygger skoler og brønner i Malawi. To givere er trukket ut, og de har fått navnet sitt inngravert på hver sin brønn; Jens Anders Bakke og Lillian Ringstad. Vi gratulerer!

To skolebygg og to brønne er nå ferdige, og for innbyggerne i landsbyen og de 360 elevene betyr dette en helt ny hverdag.

I april 2014 åpnet representanter fra Norgeshus og Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation det første skolebygget. De ble godt mottatt av glade unger.

Lillian Ringstad ble trukket ut blant giverne, og har fått navnet sitt på en av brønnene.

Jens Anders Bakke ble også trukket ut blant bidragsyterne og har fått navnet sitt på en av brønnene.

Ida Handberg Båtvik var med på reisen til Malawi og traff elevene ved Mdyaka2. 

Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation  er en stiftelse som på frivillig basis sørger for å bygge brønner og bygge/rehabilitere skoler i Malawi.

Prosjektene startet med oppussing av Suza skole, nær Kasungu, i 2007. Deretter satte de opp et nytt bygg i Mwazisi, en fjellandsby langt i nordvest i landet. Den tredje skolen ble Bungano, og deretter bestemte de seg for å konsentrere arbeidet sitt i dette området. Den neste skolen ble Chimbere, og da dette også ble vellykket besluttet de høsten 2010 å lage et prosjekt for alle 13 barneskoler i dette området, samt bygge en ny videregående skole.

Det er ca. 6.500 elever i disse 13 grunnskolene. I den videregående skolen planlegger de å bygge 2 x 4 klasserom. Til sammen trenger de ca. 40 nye klasserom for at alle klasser skal ha sitt eget klasserom. Dette håper de å kunne gjennomføre i løpet av fire år!

Daglig leder, Ola Grønn-Hagen besøker prosjektet en til to ganger hvert år. Da vil han gjerne ha med gjester! Ta gjerne kontakt.

Se bilder fra prosjektene i Malawi

Reisebrev fra Malawi, oktober 2013

Norgeshus samlet inn 450.000 kr til skole og brønner i Malawi

Norgeshus feirer i år sine 25 år som boligbygger, og i den anledning ønsket administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik, seg en pengegave til et hjelpeprosjekt i Malawi i stedet for gave til Norgeshus.

- Her i Norge har de fleste av oss det vi trenger til å dekke våre daglige behov og vi vil derfor bidra til et prosjekt i Malawi der folk trenger det meste, også rent vann, sier Båtvik.

I løpet av ukene før kongressen, og under selve kongressen i Trondheim, ble det samlet inn 450 000 kroner!

Facebook-kampanje
Noen uker før kongressen ble det arrangert en kampanje på Facebook der det norske folk bidro til prosjektet; ved hver «like» ga Norgeshus 5 kroner. Det totale bidraget ble på hele 40 000 kroner.

Bidrag fra forhandlere, leverandører og samarbeidspartnere
Forhandlere og leverandører er de største bidragsyterne til prosjektet! Under kongressens festmiddag ble gavebeløp og givere løpende bekjentgjort på storskjerm. Givere fikk mulighet til delta ved fastsatte beløp via SMS-meldinger og på annen måte.

- Resultatet på 450.000 kroner er tilstrekkelig til å bygge de to planlagte skolebyggene og grave to brønner. Vi i Norgeshus takker alle for bidraget! Fantastisk respons og engasjement, sier Dag Runar Båtvik fornøyd!

Om prosjektet
Norgeshus har inngått et samarbeid med stiftelsen Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation, startet av Ola Grønn-Hagen på Tynset. 

Han forteller at hele landet trenger sårt til skolelokaler og størstedelen av befolkningen mangler tilgang til reint vann. Malawi har mange ganger så mange mennesker som Norge, men kjøpekraften i befolkningen tilsvarer 1,5 prosent av det vi har her i landet.

Det er lokale leverandører og arbeidsfolk som står for byggingen. På denne måten får flere i nærmiljøet fordel av pengene som brukes.