x
Gjør som Heidi Weng – Velg My Comfort og skap de beste rammer for livet.

Komfort i boligen har avgjørende betydning for vår velvære, helse og konsentrasjonsevne. Vi bruker i gjennomsnitt 90% av tiden vår innendørs. Derfor er et godt inneklima en forutsetning for sunnhet og trivsel. Saint-Gobain har utviklet en rekke løsninger for bedre komfort og velvære i boligen din.

Hva er komfort i boligen?

Det er fem overordnede områder som har innflytelse på vår oppfattelse av komfort i boligen.

Lev

- Behagelig temperatur
- Balansert luftfuktighet
- Minimering av trekk

Alltid riktig temperatur

Vannbåren gulvvarme med kort responstid, effektiv varmegjenvinning, energiglass og solavskjerming i kombinasjon med tunge byggematerialer (og grønne tak) sikrer jevn, men gjerne variert temperatur i alle rom og godt inneklima.

Se mer på my-comfort.no

Hør

- Minimering av støy utenfra og
mellom rommene
- God romakustikk

Behagelig lydmiljø i din bolig

Tungt murverk, lydisolerende innervegger, lydabsorberende himling og lydisolerende glass bidrar til en bolig med god taletydelighet, behagelig lydnivå, minimal lydgjennomgang mellom rom og etasjer samt effektiv isolasjon mot støy utenfra.

Se mer på my-comfort.no

Se

- Gode lysforhold og lyskvalitet
- Inn- og utsyn
- Materialestetikk

Alltid maksimalt dagslys

Store glassflater, vinduer i alle himmelretninger, innvendige glassvegger og –dører, samt en åpen arkitektur gir optimal utnyttelse av det naturlige lyset og lite behov for kunstig lys.

Se mer på my-comfort.no

Pust

- Ren og frisk luft
- Minimering av forurensende partikler fra møbler og byggematerialer

Alltid frisk luft

Materialer med lav eller ingen skadelig avgassing i kombinasjon med et effektivt behovsstyrt ventilasjonsanlegg sikrer god luftkvalitet, lavt CO2- nivå og riktig luftfuktighet.

Se mer på my-comfort.no

Spar

- Energibesparelser
- Minimering av utgifter til vedlikehold
- Mindre miljøbelastning

Ingen økonomiske bekymringer

Miljøvennlige materialer med lang holdbarhet, enkle og vedlikeholdsvennlige overflater, energigjenvinning og fleksible romløsninger gir et hus med lavt strømforbruk, lave vedlikeholdskostnader, liten miljøbelastning og god totaløkonomi.

Se mer på my-comfort.no

Fordelene ved å velge en Saint-Gobain komfortpakke til din bolig

 • Soverom

  7-9 timers sammenhengende søvn er viktig for helsen og for vår evne til å fungere i hverdagen. Det er derfor en fordel å unngå støy utenfra og mellom etasjer og rom, slik at vi unngår avbrutt søvn. Det er også viktig at soverommet er mørkt slik at kroppen vet at det er tid for hvile. Mørke simulerer nemlig produksjon av søvnhormonet melatonin som gjør at du sovner.

  Soveromskomforten kan økes ved å isolere godt mot utendørs støy. Det kan gjøres ved bedre og tettere isolasjon av ytterveggene eller lydisolerende vinduer. Også mellom rommene kan lyden reduseres med bedre isolasjon av innerveggene, f.eks. med en kombinasjon av isolasjon og gips.

 • Baderom

  Du står under det varme vannet og nyter kanskje fem minutter for deg selv innen dagen begynner for alvor. Noen ganger blir fem minutter til ti, for det er de færreste som liker å gå ut i et kaldt rom eller å tråkke på et kaldt gulv etter et varmt bad. 

  Så forestill deg å gå ut på et varmt komfortgulv, se inn i et speil som ikke dugger og at glasset i dusjkabinettet ikke trenger å tørkes av etter badet eller senere rengjøres for kalk.

 • Kjøkkenet

  En stor del av vårt hjemmeliv i dag foregår på kjøkkenet. Når flere mennesker er samlet, kan støy bli et problem, f.eks. hvis man foretar seg forskjellige ting samtidig – ser på TV, snakker i telefon, hører eller spiller musikk eller leker. I moderne boliger er det særlige utfordringer med etterklangstid og høyt lydnivå. Fordi vi har fjernet gulvtepper, gardiner, malerier og veggtepper og har generelt færre møbler. Dessuten er kjøkkenet ofte et stort rom, med harde overflater og kanskje attpåtil høyt under taket. Det kan resultere i at det blir vanskelig å høre hva folk sier.

  Komforten i kjøkkenet kan gjøres bedre blant annet med lydabsorberende himling. Fordelen med akustikkplater av gips er effektiv lydabsorbering, at de er overmalbare og holdbare. Dessuten finnes de i et stort utvalg av ulike designløsninger.

 • Barnerommet

  Mens foreldrenes soverom for det meste brukes om natten, tilbringer barn mye tid på sine rom i løpet av dagen. Små barn leker og utfolder seg på gulvet, mens de større gjør lekser eller hygger sig med venner og musikk. Barneværelset skal derfor både ha en behagelig varme i gulvhøyde samtidig som det må ha et godt dagslys og være godt lydisolert mot husets øvrige rom.

  Komforten på barneværelset kan økes med å bruke komfortgulv som sikrer at det er god varme der barna leker. Videre kan man isolere godt mot utendørs støy. Det kan gjøres med bedre og tettere isolasjon i ytterveggene eller lydisolerende vinduer. Også mellom rommene kan lyden reduseres med bedre isolasjon av innerveggene, f.eks. med en kombinasjon av glassull og gips.

 • Stua

  I stua skal det være rom for å slappe av og hygge seg. Det er her vi slapper av i sofaen foran TV-en, hygger oss med en god bok eller spiller spill med familien. Stua skal være et fristed fra jobb, klesvask og matlaging. Derfor er det viktig at vi har det behagelig når vi er der. Typisk er kravet til temperatur høyere når vi ikke beveger oss, og samtidig vil vi nødig forstyrres av støy utenfra eller fra andre rom i huset. Det er også behagelig med godt dagslys når vi leser, men samtidig må det ikke bli så lyst at vi må knipe sammen øynene. Sol fra syd eller vest bidrar med mye varme, det kan være positivt på en kald vinterdag, men plagsomt i sommerhalvåret når det kan oppstå overoppheting av rommet.

Se hvordan My Comfort kan integreres i våre kataloghus

Under kan du se hvordan kataloghusene våre kan bli oppgradert med My Comfort-løsninger og hva du får ut av mer frisk luft, visuelle, akustiske og termiske løsninger for komfort.

Ura med My Comfort
Rognheim med My Comfort
Knerten med My Comfort
Odel med My Comfort
Panorama med My Comfort
Nupen med My Comfort
Trend4 med My Comfort