x

Nyhetsarkiv

Norgeshus vant prisen for årets småhusprosjekt!

Under Boligkonferansen 2017 som ble arrangert av Boligprodusentenes forening ble prisen for årets småhusprosjekt delt ut. Vinneren ble Norgeshus med prosjektet «Moment». I juryens begrunnelse heter det: «Eneboligen skiller seg ut gjennom en utkraget andre etasje som hviler på fire tynne stålsøyler. Terrassen ligger ytterst i utkragingen ca. 10 meter over bakken. BIM er brukt for alle fag og det er utført kollisjonskontroll i Solibri. Boligen har væske/-vann varmepumpe og energimerke grønn A.»

Boligen er satt opp på Os i Hordaland av Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik A/S. Daglig leder for Norgeshus-forhandleren, Bjarte Aarvik er veldig stolt av å motta prisen: 

Dette er inspirerende! Det er spesielt artig å vinne pris på et prosjekt hvor utgangspunktet er et av våre kataloghus. Vi håper prisen kan bidra til å hjelpe kundene våre å forstå at de kan få «det du vil ha». Så er det selvfølgelig også en pris vi deler med alle våre fantastiske medarbeidere.

Fv:Kjetil Aarvik, Kjell Aarvik og Bjarte Aarvik fra Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik . Foto: Kjetil Vasby Bruarøy

Huset svever
Moment har et ekspressivt uttrykk med sin utkragning som hviler på fire tynne stålsøyler. Den svever. Ved at den henger slik i lufta, skapes spennende rom i terrenget, samtidig som den avgir et redusert fotavtrykk i naturen. Trærne rundt er bevart og gir følelsen av å bo oppe blant trekronene når du står inne i hovedetasjen av bygget. Huset innbyr sine beboere til romopplevelser utenom det vanlige. Det er også et svært praktisk og kompakt hus som egner seg godt for både par og familier.

Konstruksjonen og det estetiske uttrykket skaper sammen en spennende arkitektonisk helhet i prosjektet. Moment skiller seg ut fra mange av nåtidens kataloghus fra norske boligprodusenter.

Omtegnet kataloghus
Den opprinnelige versjonen av Moment var tegnet for Norgeshus sin huskatalog av arkitekt John Birger Grytdal. Arkitekt Elisabeth Lilleby har, i samarbeid med utbygger, tegnet om huset for å passe inn på tomten i Os og tilpasset prosjektet til omgivelsene. Begge arkitektene jobber på Norgeshus sitt Arkitekt og ingeniørkontor på Melhus.

Arkitektene John Birger Grytdal og Elisabeth Lilleby, begge Norgeshus AS. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy

Kort byggetid med lokale leverandører
Til tross for at man kan få inntrykk av et komplisert bygg, tok det ikke mer enn 9 måneder å sette opp. Byggestart for terrengarbeidene var like før sommeren 2015. Fra grunnmuren ble satt opp til ferdig bygg stod klart i mars 2016, gikk det kun 7 måneder. Det skyldtes nok blant annet at Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik i stor grad benyttet lokale leverandører og håndverkere i byggeprosessen. Samarbeidet mellom prosjekterende og utførende var også upåklagelig. Gode systemer og beregninger dannet grunnlag for smidig arbeid.

Godt arbeidsmiljø gir rom for nyskaping
Norgeshus er kåret til en av Norges beste arbeidsplasser gjennom Great Place to Work. I dette ligger det blant annet at en bedrift er innovativ og nyskapende, og prisen for årets boligprosjekt er en bekreftelse på akkurat dette.

Ny husbok
I oktober 2017 kommer Norgeshus med en ny husbok som skal fungere som inspirasjon og idebok til flere nyskapende boligprosjekt. Her vil både Moment og andre like spennende boliger vises frem.

________________________________________________________________________________
MOMENT FRA NORGESHUS
Byggested: .Halhjemsmarka i Os
Kommune: .Os kommune
Oppvarmet BRA: .180,9 m²
Total BRA: .228,5 m²

Byggherre og totalentreprenør: Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik ASProsjektleder: Bjarte Aarvik
Arkitekt: John Birger Grytdal og Elisabeth Lilleby, begge Norgeshus
ASRIB: Jens Even Roset, Norgeshus AS

UNDERLEVERANDØRER:
EL: Sperrevik Elektro.
Stålentreprenør: Johs.Sælen & Sønn AS.
Grunnentreprenør: Grunn & Betong AS.
Betongentrepenør: Sveinung Borgen Betongentreprenør AS.
Takentreprenør: Fløysand AS.
Murerarbeid: Murmester Røtingen.
Blikkenslager: Os Blikk.
Maler: T.Kvittingen.
Utomhus: Os Hageservice.
Rørlegger: Samdal AS

Byggetid: Totalt 9 mnd.inkl.terrengarbeider
Ferdigstilt: Mars 2016
Salgspris: 7,5 mill.

Om prisen:
Dette er kravene som ligger for å vinne prisen, som deles ut av Glava, Optimera og Nordan.
Prosjektene må framstå for næringen som et forbildeprosjekt innenfor flest mulig av følgende kvaliteter:

  • standardisering
  • byggekostnader
  • energi og klima
  • særpreg og nyskaping
  • bokvalitet (byggeskikk/arkitektur, planløsning og brukbarhet, inneklima)
  • bruk av BIM
Del
Se mer