x

Nyhetsarkiv

Ny bok med arkitekttegnede kataloghus

Administrerende direktør Dag Runar Båtvik, med markedsdirektør Benn Asgeir Båtvik og markedssjef Øyvind Eidem stående i bakgrunnen, presenterte de nye husene i Husboka 2017 fra Norgeshus.

Når Norgeshus lanserte sin nye Husbok, den tiende i rekken, for forhandlerne torsdag kveld stod overraskelsene i kø. Hustyper som ferdighusbransjen ikke har sett tidligere, ble avduket. I tillegg har kjeden tatt miljøutfordringene i byggebransjen på alvor.

Vi kan begynne med huset «Fauna»; et lite hus med grunnflate på 33 kvadratmeter, bygd i fornybare, miljøvennlige materialer og plassert på søyler. - Huset er skapt for å bo godt uten å gjøre store inngrep i omgivelsene, forteller arkitekt John Birger Grytdal. Veggkonstruksjonen er i massivtre fra Termowood, det er isolert med trefiberspon, inne er huset kledd med trepanel, utvendig med trespon. For å redusere det visuelle inngrepet i forbindelse med opparbeidelse av tomta, er Fauna plassert på søyler.
- Vi tenker at dette er en skånsom måte å bygge på. Her kan man bo godt mellom trærne og våkne til fuglesang om morgenen, sier Grytdal.


Fauna: Fauna er miljøvennlig og naturvennlig både i materialbruk, konstruksjon og størrelse. Veggkonstruksjonen er i massivtre fra Termowood, det er isolert med trefiberspon, inne er huset kledd med trepanel, utvendig med trespon. For å redusere det visuelle inngrepet i forbindelse med opparbeidelse av tomta, er Fauna plassert på søyler. Adkomsten til huset er via ei spenstig bru, og på 70 kvadratmeter fordelt på to etasjer, er det blitt plass til tre soverom, flott oppholdsrom og gode oppbevaringsløsninger.


«Batmanhuset»
- Den andre store overraskelsen, er en bolig vi har gledet oss veldig til å avsløre, sier markedsdirektør i Norgeshus Benn Asgeir Båtvik. Arbeidstittelen på dette huset var «Batman-huset», men i Husboka fikk det navnet «Klippen». Og begge disse navnene sier mye om huset, mener Båtvik.
Klippen er et hus helt utenom det vanlige. Inngangen er helt nederst ved garasjen, og derfra er det heis og trapp oppover i fjellet, hvor selve boligen ligger. Her får man virkelig følelsen av å bo i fjellsiden, med store vinduer og en veranda som delvis svever i løse lufta. Stua og kjøkkenet ligger øverst i huset, med hovedsoverom, bad og garderobe ved siden av. Under kan barna få en egen avdeling, med flere soverom og en egen tv-stue.
- Noen tomter er så bratte at vi må tenke helt nytt, sier arkitekt Grytdal. Det har vi gjort med Klippen. Boligen holdes på plass med søyler, og gir oss mulig¬het til å bygge arkitekttegnede kataloghus i et helt nytt terreng.

«Annerledes-kategori»
Andre hus som Norgeshus har lyst til å trekke frem fra «annerledes-kategorien», er Tårnet, Mosaikk, Moment og Delta, hvor de to siste er med fra forrige utgave av Husboka. Moment har fått mye oppmerksomhet og Boligprodusentenes Forening kåret dette til Årets småhusprosjekt tidligere i år.

Tårnet skiller seg også ut. I likhet med Moment og Klippen svever deler av huset høyt over bakken. Det er designet for bratt terreng, og som navnet tilsier, bygges det i høyden. De fire etasjene har hver sin funksjon, forklarer Grytdal. Barna får sin del helt øverst, mens stua og kjøkkenet er i første etasje. I første underetasje er foreldredelen, og i andre underetasje er det en praktisk leilighet for utleie.
Klippen, Mosaikk og Tårnet skiller seg ut.

Klassiske villaer
I tillegg til disse spektakulære boligtypene har Norgeshusarkitektene også utformet noen herskapelige klassiske villaer. «Arv» og «Gods» er to nye varianter i denne stilarten og fra tidligere er også «Odel» fortsatt med. Utvendig gir både størrelse og detaljer som doble dører, valmet tak og kraftige søyler boligene et herskapelig preg. Innvendig er det flotte haller og trapper, store rom og ekstra takhøyde som gir den luksuriøse følelsen. Det er mange som liker den landlige «herregårdsstilen», her er det plass for både familie og selskapsliv.Gods og Arv - to nye hustyper i herregårdstil.

Ett hus – tre uttrykk
I denne Husboka, har vi som i tidligere utgaver også hatt fokus på fleksibilitet. – Det er det Norgeshus er så kjent for, hevder Båtvik. Boligene har fleksible løsninger som på enkelt vis kan tilpasses kundenes ønsker. Og for å gi kundene ideer til hvordan et hus kan tilpasses stil og smak, har arkitektene skapt én bolig i tre helt forskjellige uttrykk. «Dråpen Original», «Dråpen Moderne» og «Dråpen Tradisjon» har samme gode planløsning, men som navnene sier, tre ulike stiler.
Dråpen - samme gode planløsning, tre ulike uttrykk.

Boka inneholder til sammen 39 boliger, hvor 11 er helt nye modeller. - De aller fleste eksisterende hustypene har gjennomgått en revidering, se bare på Granli. Denne har blitt fått et tidstypisk uttrykk – noe som kjennetegner hele den nye Husboka.

Boka ble tatt godt imot av de 60 fremmøtte forhandlerne og selgerne. Lanseringen foregikk i utsiktssuiten i 21. etasje på Scandic Lerkendal i Trondheim, og ble kombinert med et salgsseminar. Etter denne dagen tror vi at alle er skikkelig motivert på å selge de nye husene, sier Båtvik, som regner med en årlig omsetning fra boka på 1 mrd. kroner.

Del
Se mer