x
  • Ansvarlig arkitekt

Om Passivhus Løvset

Sivilarkitekt Anne Marit Storler har tegnet boligen, og hun forteller at uttrykket og formen på boligen gjenspeiler formen på tomta.

- Tomta er ganske krevende samtidig som den ligger veldig fint til med en fantastisk utsikt oppover Gauldalen og ned mot Gulosen. Det har vært viktig å nå tak i denne utsikten både fra uterommene og oppholdsrommene inne i boligen, opplyser arkitekten.

Der hvor det er best utsikt er tomta forholdsvis smal. Boligen har derfor fått en smal bygningskropp, plassert så langt ute på pynten som
mulig uten at det går på bekostning av funksjonaliteten inne i boligen. For å frigjøre uteareal mot sør på bakkeplan, har huset fått en knekk - på den måten følger huset byggegrensen mot nord og øst.

Boligen har en egen utleieenhet eller generasjonsenhet som ligger adskilt fra hovedenheten med overbygd carport og sportsboder. 

Kravet om tilgjengelighet

Kravet om tilgjengelighet er oppfylt, og boligen har oppholdsrom, soverom, bod og bad på hovedplan. I 2. etasje ligger tre soverom, bad og en loftsstue med direkte utgang til takterrasse.

- Tilgjengelighetskravet gjør at boligen fikk en forholdsvis stor grunnflate, sier Storler, og legger til at dette har skapt noen utfordringer for å oppnå en kompakt bygningskropp.

Daglig leder i Norgeshus Gauldal Bygg Jostein Flå, sier at planen var å bygge huset  100 prosent ferdig, for så å selge det. Huset ble solgt straks det var ferdig bygget.

- Når vi bygger i egenregi så forestår vi alle valg sjøl. Det er i seg sjøl ganske spennende, spesielt med et slikt hus i funkisstil, synes
Jostein. 

Lærerikt prosjekt

I og med at dette var et pilotprosjekt måtte vi beregne noe merarbeid. Enova signaliserte blant annet at de ønsket å være med påtrykktestinga. De stilte med utstyr og mannskap, og foretok termografering.

- Dette ble veldig lærerikt, og det er jo akkurat det dette handler om; nye utordringer, nye metoder og ny kunnskap. Og vi må regne med at
en hel bransje vil se oss i korta, avslutter Jostein.

Prosjektet er tegnet av en tidligere ansatt arkitekt i Norgeshus.

  • >

Bestill vår hus- eller hyttekatalog i dag!

Katalogen sendes gratis, og er hos deg 1-3 dager etter bestilling.
I våre kataloger finner du all inspirasjon og informasjon du måtte trenge for å starte ditt drømmeprosjekt.

Bruk av dine data

De neste feltene i skjemaet vil be om din kontaktinfo.
Informasjonen brukes kun til å sende deg katalogen, og data vil deles med vår logistikkpartner HeltHjem. Les mer i vår personvernerklæring.

Vil du ha kvittering på bestillingen?

Du vil kun få en kvittering på bestilling på e-post. Huk av boksen i neste steg dersom du ønsker å motta inspirasjon og tilbud fra Norgeshus. Vi sender av og til nyhetsbrev, men du vil ikke bli overveldet.

Bestill hus- eller hyttekatalog
For- og etternavn
Telefon
Gateadresse
Postnummer
 
Byggekommune
E-postadresse
(Tips: Trykk enter for å gå videre) Steg 1/9
Ta kontakt med en av våre lokale selgere for å snakke om ditt drømmeprosjekt. Velg fylke og kommune du ønsker å bygge i.

Velg kommune til venstre for å få kontaktdetaljer